Τι γνώσεις πρέπει να έχεις αν θέλεις εργασία με υψηλές αποδοχές στο μέλλον, σύμφωνα με τους μεγάλους CEO

Τι γνώσεις πρέπει να έχεις αν θέλεις εργασία με υψηλές αποδοχές στο μέλλον, σύμφωνα με τους μεγάλους CEO

July-Article-1-Image-1

Πολλές φορές μπορεί να έχεις αναρωτηθεί “τι γνώσεις πρέπει να έχω για να έχω μεγάλο μισθό;” ή “ποιές είναι οι καλές θέσεις εργασίας του μέλλοντος;”
Ο Jack Ma, ιδρυτής του κινέζικου γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, βλέπει σοβαρές αλλαγές στον ορίζοντα. Στα επόμενα 30 χρόνια, η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει την ανθρώπινη γνώση, οδηγώντας σε απώλεια θέσεων εργασίας, όπως λέει ο δισεκατομμυριούχος στο CNBC.
Σύμφωνα με τον Jack Ma «Το νέο κύμα έρχεται. Μερικοί άνθρωποι, που πλησιάζουν το κύμα, θα είναι πλούσιοι, θα είναι πιο επιτυχημένοι.» Επίσης, για εκείνους που μένουν πίσω το μέλλον θα είναι «οδυνηρό».
Στην καρδιά της νέας τεχνολογικής εποχής που πλησιάζει γρήγορα, λέει ο Ma, είναι τα δεδομένα (data). Σύμφωνα με τις προβλέψεις του για τη μελλοντική αγορά εργασίας, οι δεξιότητες που σχετίζονται με τα δεδομένα και η ανάλυσή τους θα γίνουν εξαιρετικά πολύτιμες.
«Ο κόσμος πρόκειται να είναι δεδομένα. Νομίζω ότι αυτή είναι μόνο η αρχή της περιόδου δεδομένων», λέει ο Ma. Η Alibaba διατηρεί έναν απίστευτο όγκο δεδομένων για τους πελάτες της, πολλοί από τους οποίους επισκέπτονται τον ιστότοπο πολλές φορές την ημέρα. Αυτή η πληροφορία, εξηγεί ο Μα, άνοιξε τα μάτια του για το πώς θα μοιάζει ο κόσμος τις επόμενες δεκαετίες. «Πιστεύουμε ότι τα δεδομένα θα είναι τόσο σημαντικά για την ανθρώπινη ζωή στο μέλλον. Αύριο με το Διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things), όλα θα συνδεθούν.»
Επομένως σύμφωνα με τον Ma δεδομένα θα είναι τόσο σημαντικά για την ανθρώπινη ζωή στο μέλλον και για αυτό όποιος θέλει να μη μείνει ποτέ εκτός της αγοράς εργασίας αλλά και να έχει και μια θέση με υψηλές αμοιβές θα πρέπει να διαθέτει γνώσεις διαχείρισης δεδομένων και αναλυτικής μεθόδου (Data Management & Data Analytics). 
Όμως ο Ma δεν είναι ο μόνος ηγέτης των επιχειρήσεων που υπογραμμίζει τη σημασία των αναλυτικών δεξιοτήτων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla και της SpaceX Elon Musk εργάζεται σε ένα έργο σύνδεσης του ανθρώπινου εγκεφάλου με υπολογιστές, κάτι που θα βελτιώσει την «απίστευτα χαμηλή» ταχύτητα επεξεργασίας δεδομένων του ανθρώπινου εγκεφάλου. Ο συνιδρυτής της Microsoft Bill Gates λέει ότι η ικανότητα αξιοποίησης πληροφοριών θα μεταμορφώσει την παγκόσμια υγεία και θα αποτρέψει την εξάπλωση ασθενειών.
Οι κορυφαίοι υπάλληλοι της Google λένε ότι αυτή η μοναδική ικανότητα είναι αυτό που πρέπει να γνωρίζει κάθε νέος επαγγελματίας. Ο Eric Schmidt, εκτελεστικός πρόεδρος της μητρικής εταιρείας Alphabet της Google και ο Jonathan Rosenberg, σύμβουλος του CEO Larry Page, συμφωνούν ότι η ανάλυση δεδομένων είναι η κορυφαία δεξιότητα που πρέπει να μάθουν οι νέοι επαγγελματίες. «Με την ανάλυση δεδομένων εννοώ μια βασική γνώση του τρόπου λειτουργίας των στατιστικών στοιχείων, μια βασική γνώση του πώς οι άνθρωποι καταλήγουν σε συμπεράσματα σχετικά με τα μεγάλα δεδομένα (big data). Νομίζω ότι η βασική κατανόηση της ανάλυσης δεδομένων είναι εξαιρετικά σημαντική για την επόμενη γενιά νέων. Αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο μπαίνουν.» λέει ο Schmidt.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.