Νέα χρηματοδότηση 10 εκατ. δολαρίων για την ελληνική Spotawheel

Νέα χρηματοδότηση 10 εκατ. δολαρίων για την ελληνική Spotawheel

Spotawheel-113374

Η Spotawheel ανακοίνωσε σήμερα νέα μεγάλη χρηματοδότηση 10 εκατ. δολαρίων με επιχειρηματικά κεφάλαια και δάνειο με την VentureFriends να ηγείται αλλά και την συμμετοχή της Velocity Partners, της FJ Labs και άλλων στρατηγικών επενδυτών.
Η Spotawheel είχε σηκώσει συνολικά 8 εκατομμύρια το 2019 κλείνοντας τον πρώτο μεγάλο γύρο με βασικούς επενδυτές τα δυο ελληνικά funds.

Όπως αναφέρει ο Founder και CEO της Spotawheel Χάρης Αρβανίτης η ελληνική Startup κέρδισε την εμπιστοσύνη του κοινού στην Πολωνία και πλέον με την νέα χρηματοδότηση των 10 εκατ. δολαρίων θα ξεκινήσει την ευρωπαϊκή επέκταση ενώ θα ενισχύσει και το δίκτυο εύρεσης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Η αγορά του αυτοκινήτου φαίνεται να ανακάμπτει μετά τα Lockdowns και όπως αναφέρει ο Χάρης η Spotawheel έφτασε σε τριψήφια ποσοστά πωλήσεων τον Σεπτέμβριο.
Η Spotawheel με τη νέα χρηματοδότηση θα επεκτείνει και το δυναμικό της, (το μεγαλύτερο μέρος του οποίου βρίσκεται στην Ελλάδα), τόσο στη Πολωνία όσο και στις νέες χώρες (25 είναι στο πλάνο) που θα δραστηριοποιηθεί, με πρώτο σταθμό την Γερμανία στο τέλος του 2020.
Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η ομάδα της Spotawheel ξεκίνησε τη επιχειρηματική δραστηριότητά της τον Απρίλιο του 2015 με την υπηρεσία ελέγχου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, Spotamechanic, η οποία έκανε το λεγόμενο disrupt στον χώρο των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με τους ελέγχους της.

 
Πηγή: fortunegreece.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας