Ο καλύτερος τρόπος να γίνεις πλούσιος σύμφωνα με τον Scott Galloway

Ο καλύτερος τρόπος να γίνεις πλούσιος σύμφωνα με τον Scott Galloway

getty_878022900_396032

Πολλοί έχουν κάνει στον εαυτό τους την ερώτηση “πώς θα γίνω πλούσιος;”
Αν και στο ερώτημα αυτό δεν υπάρχει συγκεκριμένη απάντηση, υπάρχουν διάφορες ενέργειες που αν εκτελεστούν σωστά και με προσοχή τότε ο στόχος αυτός γίνεται πιο εφικτός.
Απάντηση στο ερώτημα αυτό επιχειρεί να δώσει και ο Scott Galloway. Ένας από τους πιο αναγνωρισμένους καθηγητές marketing και branding στην Αμερική, επιχειρηματίας με πολλά exits και συγγραφέας 2 best seller βιβλίων:
Η Άλγεβρα της Ευτυχίας και The Four – The Hidden DNA of Amazon, Apple, Facebook and Google.
Σύμφωνα με τον Galloway λοιπόν, τα περισσότερα άτομα όταν είναι νέα πιστεύουν πως κάποια στιγμή κάτι θα γίνει ξαφνικά που θα τους αλλάξει οικονομικά την ζωή.
Η αλήθεια όμως είναι πως αυτό συμβαίνει πολύ σπάνια και πως η διαδικασία είναι πιο αργή και επίπονη.
Το κύριο στοιχείο για να είναι κανείς “πλούσιος” είναι να έχει παθητικό εισόδημα μεγαλύτερο από τα έξοδά του (passive income > burn). 
Έτσι κάποιος με ετήσιο εισόδημα $50.000 αλλά έξοδα $20.000 είναι πλούσιος, όμως κάποιος με εισόδημα $2 εκατομμύρια αλλά έξοδα $2.1 εκατομμύρια είναι φτωχός.
Πρέπει λοιπόν να κάνουν όλοι μια συζήτηση με τον εαυτό τους για τα έξοδά τους και πώς θα φτάσουν στο σημείο να είναι λιγότερα από το παθητικό τους εισόδημα. Το οποίο μπορεί να προέρχεται από ενοίκια, μετοχές, μερίσματα, άλλες επενδύσεις κτλ. Μόνο έτσι θα έχουν πραγματικό πλούτο.
Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο: η αποταμίευση. Δεν είναι εύκολο όμως κάποιος που από νεαρή ηλικία βάζει χρήματα στην άκρη τότε με τον ανατοκισμό μπορεί να δει μεγάλα μακροπρόθεσμα οφέλη.
Η φυσική τάση των ανθρώπων είναι να ξοδεύουν όλα τους τα λεφτά. Όμως ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα απ’ότι νομίζουν και όσοι έχουν τη πειθαρχία να τα διαχειριστούν όπως εξηγεί παραπάνω, είναι αυτοί που θα αποκτήσουν πλούτο.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.