75Hard: Το νέο challenge αυτοβελτίωσης που αλλάζει ζωές!

75Hard: Το νέο challenge αυτοβελτίωσης που αλλάζει ζωές!

75Hard τι ειναι το 75 hard

Τι είναι το 75 Hard; Το νέο challenge αυτοβελτίωσης που έχει αλλάξει τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων σε 75 μέρες!
Τα τελευταία χρόνια έχουμε συνηθίσει κάθε λίγο και λιγάκι να πετάγονται trends και προκλήσεις μεταξύ των χρηστών των social media. Αυτή την φορά όμως, το νέο trending challenge φαίνεται πως μπορεί να είναι πολύ θετικό για την ζωή των ανθρώπων που θα το ακολουθήσουν!

Τι είναι λοιπόν το 75 Hard και τι πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις το challenge που έγινε viral;

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα 75 ημερών το οποίο δημιουργήθηκε από τον Andy Frisella (ενεργός podcaster, motivational speaker, συγγραφέας κά) και υπόσχεται να σου αλλάξει την ζωή προς το καλύτερο καθώς γυμνάζεις παράλληλα το σώμα σου αλλά και το μυαλό σου.
Παρόλο που αρκετοί άνθρωποι το χρησιμοποιούν για να χάσουν βάρος και να βελτιώσουν άμεσα και γρήγορα την φυσική τους κατάσταση, ο δημιουργός του αναφέρει πως δεν πρόκειται για διαιτητικό πρόγραμμα και πως ο ίδιος δεν είναι διατροφολόγος.

Οι κανόνες του challenge 75Hard

  • Ακολουθήστε μια δίαιτα: Παρόλο που δεν προσδιορίζει ποια τρόφιμα περιλαμβάνει, δεν επιτρέπει το αλκοόλ ή “cheat meals/junk food”. Δεν κάνει σαφές τι χαρακτηρίζεται ως cheat meal.
  • Άσκηση 2 φορές την ημέρα, τουλάχιστον 45 + 45 λεπτά και η μία να είναι σε εξωτερικό χώρο.
  • Να πίνετε 4 λίτρα νερό την ημέρα.
  • Διαβάστε 10 σελίδες ενός βιβλίου (όχι φαντασίας) την ημέρα.
  • Κάντε ένα κρύο ντους 5 λεπτών.
  • Τραβήξτε φωτογραφία την πρόοδό σας κάθε μέρα.
  • Εκτελέστε άλλα άσχετα καθήκοντα, όπως το να κάνετε μια ευγενική πράξη μέσα στην ημέρα.

Κατά πόσο είναι ασφαλές όμως αυτό;

Πολλοί ειδικοί στην διατροφολογία και στην διαιτολογία κρίνουν πως αυτό το challenge μπορεί να είναι επικίνδυνο και ανθυγιεινό για κάποιους ανθρώπους (πχ το πρόγραμμα προπόνησης είναι τόσο μη συγκεκριμένο που μπορεί κάποιος να διατρέχει μεγάλο κίνδυνο τραυματισμού).
Κάποιοι άλλοι κρίνουν τον δημιουργό του 75Hard, Andy, καθώς υποστηρίζουν πως δεν ενδιαφέρεται για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων αλλά για την διάδοση του δικού του brand name και της εταιρείας του. Εξάλλου, το challenge και το όνομά του έγιναν viral κυρίως μέσω της πλατφόρμας του TikTok!
Πολλοί είναι οι άνθρωποι πάντως που υποστηρίζουν ότι ακολουθώντας το είδαν τεράστια αποτελέσματα στην φυσική τους κατάσταση και στο σώμα τους, ακόμα και αν δεν ολοκλήρωσαν και τις 75 ημέρες.
Εσείς θα το δοκιμάζατε;

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.

Ίσως σας ενδιαφέρει