Το καλύτερο επιχειρηματικό βιβλίο που γράφτηκε ποτέ, σύμφωνα με τον Bill Gates και τον Warren Buffett

Το καλύτερο επιχειρηματικό βιβλίο που γράφτηκε ποτέ, σύμφωνα με τον Bill Gates και τον Warren Buffett

1599671370-GettyImages-632858732

Πολλοί έχουν αναρωτηθεί ποίο είναι το καλύτερο επιχειρηματικό βιβλίο που υπάρχει και “πρέπει” να διαβάσουν.
Ευτυχώς υπάρχουν πολλά αξιόλογα βιβλία με πολύ αξία να δώσουν και ενδιαφέρουσες ιστορίες επιτυχίας να αφηγηθούν στον αναγνώστη. (Δες τα καλύτερα επιχειρηματικά βιβλία που προτείναμε στο τελευταίο μας podcast)
Τα βιβλία και οι ιστορίες εξάλλου αξιοποιούν την έμφυτη περιέργειά μας για την ανθρώπινη συμπεριφορά.
Για αυτό το λόγο οι δισεκατομμυριούχοι, όπως ο Bill Gates και ο Warrenn Buffett, αγαπούν να διαβάζουν πολλά βιβλία στον ελεύθερο χρόνο τους.
Έτσι, όπως γράφει το Entrepreneur, όταν ο Bill Gates συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον Warren Buffett το 1991 τον ρώτησε ποιο ήταν το αγαπημένο του βιβλίο και η πρόταση του Buffett ήταν μια συλλογή ιστοριών.
«Θα σου δανείσω το αντίγραφό μου», είπε ο Buffett. Σε μια ανάρτηση στο blog του που γράφτηκε 20 χρόνια αργότερα, ο Gates αστειεύτηκε ότι εξακολουθεί να έχει το βιβλίο σε περίπτωση που ο Buffett το θέλει πίσω.
Το βιβλίο που συνάρπασε τους δύο τιτάνες στον επιχειρηματικό χώρο, περισσότερο από όλα τα άλλα, είναι μια συλλογή από ιστορίες από τον John Brooks με τίτλο Business Adventures: Twelve Classic Tales από τον κόσμο της Wall Street.
Το βιβλίο αυτό περιγράφει κάποιες παλιές επιχειρηματικές ιστορίες που αξίζει να μάθουμε από αυτές. Όπως γράφει ο Gates πολλά από τα στοιχεία της επιχειρηματικότητας έχουν αλλάξει, αλλά τα βασικά έχουν μείνει αναλλοίωτα.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας