Amazon One: Ο νέος τρόπος πληρωμής με την παλάμη του χεριού

Amazon One: Ο νέος τρόπος πληρωμής με την παλάμη του χεριού

amazon-one

Εν μέσω πανδημίας όπου πολλοί πελάτες φοράνε γάντια και περιορίζουν τις επαφές τους όταν πάνε για ψώνια, η Amazon λανσάρει μια νέα βιομετρική συσκευή που θα επιτρέπει στους πελάτες των μαγαζιών Amazon Go να πληρώνουν με τη παλάμη τους.
Το Amazon One είναι ένα σκανερ όπου ο πελάτης θα βάζει την τραπεζική του κάρτα και ύστερα θα υψώνει το χέρι από πάνω του για να εκετελεστεί η πληρωμή.
Αυτό θα συμβαίνει την πρώτη φορά που ο πελάτης επισκέπτεται ένα κατάστημα Amazon Go, τις υπόλοιπες δεν θα χρειάζεται να βάζει την κάρτα του αφού αυτή θα έχει ήδη αποθηκευτεί στο σύστημα. Απλά θα υψώνει το χέρι του πάνω από το σκανερ για περίπου ένα δευτερόλεπτο.
Η Amazon αναφέρει πως η συσκευή χρησιμοποιεί κάτι που ονομάζεται Computer Vision Technology, για να δημιουργήσει ένα μοναδικό “αντίγραφο” της κάθε παλάμης. Η αναγνώριση παλάμης δεν μπορεί να πέσει θύμα hacking, ιδιαίτερα όταν κάθε παλάμη συνδέεται και με την δική της τραπεζική κάρτα.
Στελέχη της εταιρείας πιστεύουν πως οι χρήστες θα χρειαστούν χρόνο μέχρι να εξοικειωθούν με το μηχανισμό, αφού είναι συνηθισμένοι να ακουμπάνε ή να πατάνε κάποιο κουμπί.
 

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.

Ίσως σας ενδιαφέρει