3 συμβουλές επιτυχίας από την δημιουργό του γυναικείου Βιάγκρα

3 συμβουλές επιτυχίας από την δημιουργό του γυναικείου Βιάγκρα

cindy-eckert

Όλοι αναζητούμε συμβουλές από ανθρώπους που θαυμάζουμε για τον έναν ή τον άλλον λόγο.Ένα άτομο λοιπόν με μεγάλη επιχειρηματική επιτυχία και ενδιαφέρουσα ιστορία είναι η Cindy Eckert, δημιουργός και CEO της Sprout Pharmaceutical, η οποία μοιράζεται 3 συμβουλές επιτυχίας που έμαθε μέσω της εμπειρίας της.
Μετά την αποφοίτησή της από το Κολλέγιο, η Eckert πίστευε πως θα ακολουθήσει μια παραδοσιακή επαγγελματική πορεία. Δηλαδή ότι θα βρει δουλειά σε μια εταιρεία και θα καθιερωθεί εκεί. Σύντομα όμως κατάλαβε πως αυτό δεν ήταν το κατάλληλο για την ίδια.
Έτσι αποφάσισε να χαράξει την δικιά της επιχειρηματική πορεία ιδρύοντας την Sprout, μια φαρμακευτική Startup που φτιάχνει φάρμακα για την αύξηση της γυναικείας σεξουαλικής απόδοσης.
Η εταιρεία της τελικά εξαγοράστηκε το 2015 έναντι $1 δισ. και η ίδια μοιράζεται τις συμβουλές που κατά αυτήν όλοι οι νέοι επιχειρηματίες πρέπει να ακολουθήσουν:
1) Η κουλτούρα είναι εξαιρετικά σημαντική
Σύμφωνα με την Eckert, η κουλτούρα χτίζεται με δράσεις. Αυτή που δημιούργησε με την ομάδα της βασίστηκε στο γεγονός πως όλα τα μέλη είχαν την αίσθηση της κοινής ιδιοκτησίας για την εταιρεία, ειδικά μέσω stock options και μπόνους. Πρέπει όλοι να νιώθουν πως συνεισφέρουν στο τελικό αποτέλεσμα και η επιβράβευσή τους να μην είναι ένας απλός μισθός αλλά και η ηθική ικανοποίηση για αυτό που κατάφεραν.
 
2) Η καλύτερη πολιτική είναι η ειλικρίνια
“Πρέπει να είσαι ένα ανοιχτό βιβλίο”, σύμφωνα με την Eckert. Η ίδια ενημέρωνε την ομάδα της για κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την πορεία της εταιρείας και ποτέ δεν έκρυψε κάτι, καθώς η επικοινωνία είναι το παν.
 
3) Να ξέρεις καλά την εταιρεία σου
Η ίδια χρειάστηκε να “πιτσάρει” την ιδέα της αμέτρητες φορές  και κατέληξε πως υπάρχουν 3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζουν καλά όλοι οι ιδρυτές.

  • Τι προσπαθείς να πετύχεις (ποιο πρόβλημα θες να λύσεις)
  • Γιατί είσαι το κατάλληλο άτομο να το κάνεις;
  • Τι θα κερδίσει ένας επενδυτής από εσένα;

Πέρα από την Sprout η Eckert έχει ιδρύσει το Pink Ceiling, μια επιχειρηματική θερμοκοιτίδα αποκλειστικά για γυναίκες ώστε να προάγει την γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας