Facebook: Messenger και Instagram Messages γίνονται ένα!

Facebook: Messenger και Instagram Messages γίνονται ένα!

facebook-messenger-merged-with-instagram-direct-1200x900

Ήδη από το 2019 η Facebook είχε προαναγγείλει το σχέδιο που προέβλεπε την ενσωμάτωση των επιμέρους εφαρμογών Facebook Messenger, WhatsApp και Instagram σε μία συνδυαστική πλατφόρμα μηνυμάτων που θα επέτρεπε στους χρήστες να επικοινωνούν ανεξάρτητα από την εφαρμογή της προτίμησής τους.
Με σχετική ανακοίνωση η εταιρεία γνωστοποίησε την έναρξη εφαρμογής του σχεδίου, με τον τομέα μηνυμάτων του Instagram να αποκτά εμφάνιση και λειτουργίες αντίστοιχες του Facebook Messenger. Προφανώς πρόκειται για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αναβάθμιση που επιτρέπει στους ανθρώπους που δεν διαθέτουν την μία ή την άλλη εφαρμογή να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους.
Πέρα από την συμβατότητα ανάμεσα στις πλατφόρμες, η Facebook έχει προσθέσει και νέα χαρακτηριστικά όπως είναι τα “εξαφανιζόμενα” μηνύματα σαν του Snapchat και τα μηνύματα υπό την μορφή animated effect, ανάλογο της εφαρμογής iMessage. Άλλα νέα χαρακτηριστικά είναι το υπόβαθρο δανεισμένο από το WhatsApp και την λειτουργία “Watch together”. Συνολικά, στις δύο εφαρμογές έχουν ενσωματωθεί δέκα νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.
Προφανώς πρόκειται για σημαντική αναβάθμιση, αλλά παραμένει το ερώτημα αν θα καταφέρει να πείσει το κοινό να διατηρήσει και τις δύο εφαρμογές (Facebook Messenger και Instagram) στην συσκευή του, ειδικά από την στιγμή που πλέον αυτές θα κάνουν τα ίδια πράγματα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Facebook, έρευνες έδειξαν ότι 4 στους 5 ανθρώπους που  χρησιμοποιούν εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες λένε ότι θεωρούν σημαντικό για αυτούς να μπορούν να επικοινωνούν με φίλους και οικογένεια. Ωστόσο, 1 στους 3 δυσκολεύεται να θυμηθεί ποια εφαρμογή χρησιμοποιεί ο κάθε φίλος του. Ως εκ τούτου οι δύο εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων “συγχωνεύονται” ώστε να αποφευχθεί η σύγχυση των χρηστών.
Η αναβάθμιση θα γίνεται σταδιακά διαθέσιμη στο κοινό και οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν την εφαρμογή της ανοίγοντας το Instagram Messages.
Πηγή : naftemporiki.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Ίσως σας ενδιαφέρει