Simon Sinek: Αυτή είναι η διαφορά θετικής σκέψης και αισιοδοξίας

Simon Sinek: Αυτή είναι η διαφορά θετικής σκέψης και αισιοδοξίας

1_S4Tj5ZcyhCRoFheSBIpBtA

Πόσες φορές έχουμε ακούσει την φράση: “Μην ανησυχείς, απλά να έχεις θετική σκέψη”.

Είναι ένα από τα πιο συχνά πράγματα που μας συμβουλεύουν οι άλλοι όταν αντιμετωπίζουμε κάποιο πρόβλημα και κάτι που κατά βάθος αναζητάμε, καθώς χαλαρώνουμε και πιστεύουμε πως όλα τελικά θα πάνε καλά.

Πόσο λοιπόν θα ξαφνιαζόσασταν αν σας έλεγε κάποιος πως η θετική σκέψη κάνει πειρισσότερο κακό παρά καλό;

Αυτό ισχυρίζεται ο συγγραφέας και δημόσιος ομιλητής, Simon Sinek, ο οποίος αναφέρει πως η θετική σκέψη μας τυφλώνει. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι η αισιοδοξία, καθώς ναι μεν πιστεύουμε πως το μέλλον μας επιφυλάσσει κάτι καλύτερο, αλλά δεν αρνούμαστε την τωρινή κατάσταση.

Όταν έχουμε θετική σκέψη λέμε στον εαυτό μας πως όλα είναι μια χαρά και πως δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Αυτό δεν είναι καθόλου βοηθητικό αφού προφανώς δεν είναι κάτι αληθές.

Αντίθετα, όταν έχουμε αισιοδοξία αναγνωρίζουμε το πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η τωρινή κατάσταση, δεν ξέρουμε πόσο θα διαρκέσει αλλά ξέρουμε πως θα την ξεπεράσουμε. Και επικεντρωνόμασε σε αυτό.

Ειδικότερα στις επιχειρήσεις, η αισιοδοξία είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που μπορεί να έχει κανείς. Είναι μια νοοτροπία στην οποία αναγνωρίζεις τα προβλήματα που έχεις και ύστερα τα αναλύεις ώστε να τα ξεπεράσεις. Γιατί είσαι σίγουρος πως κάτι τέτοιο θα συμβεί.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.

Ίσως σας ενδιαφέρει