Trump vs Biden: Η πολιτική ατζέντα των δύο υποψηφίων [infographic]

Trump vs Biden: Η πολιτική ατζέντα των δύο υποψηφίων [infographic]

200807071226-trump-biden-split-super-16-9

Όποιος εκ των Donald Trump και Joe Biden εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2020, θα έχει την ευθύνη να οδηγήσει την ανάκαμψη της χώρας μετά την πανδημία η οποία εκτόξευσε τα επίπεδα ανεργίας.

Αυτό σημαίνει πως οι οικονομικές ατζέντες τους θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στην τελική απόφαση των Αμερικανών στις εκλογές. Του Biden συγκεκριμένα κλίνει προς τα αριστερά, ιδιαίτερα μετά την ήττα του Sanders, ενώ ο Trump θα συνεχίσει γενικά με τις ίδιες πολιτικές με κάποια αλλαγές λόγω της πανδημίας.

Στο παρακάτω infographic μπορείτε να δείτε τις βασικές θέσεις των υποψηφίων για 3 καίρια θέματα:

Κατά την διάρκεια των 3 πρώτων χρόνων της θητείας Trump η Αμερικάνικη αγορά δημιούργησε 6.6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Καθόλου άσχημο ποσοστό, όμως το θέμα τώρα είναι το πώς θα ανακτηθούν αυτές που χάθηκαν λόγω του COVID-19.

O Biden θέλει να δημιουργήσει “εκατομμύρια θέσεις για τη μεσαία τάξη”, μέσω αύξησης χρηματοδότησης των υποδομών στις οποίες συγκαταλέγονται και αυτές των ανενεώσιμων πηγών ενέργειας. Το πόσο εφικτό είναι αυτό θα το δείξει ο χρόνος.

Όσον αφορά άλλα ζητήματα όπως η εκπαίδευση, ο Trump προτείνει μια μείωση στην χρηματοδότηση κατά 7.8% (ή αλλιώς $5.6 δισ.) αλλά θα συγχωρούνται τα δάνεια προπτυχιακών φοιτητών που ξεπερνούν τα 15 χρόνια (αντί για 20).

Ο Biden θέλει να ακυρώσει τουλάχιστον $10.000 από τα χρέη κάθε φοιτητή και 100% του χρέους φοιτητών χαμηλών εισοδημάτων ή αυτών που φοιτούν σε Κολέγια με μειονότητες. Τα χρέη αυτά θα καλυφθούν με τα έσοδα από την υψηλή φορολογία στις επιχειρήσεις.

Όπως και να έχει, ο λαός των ΗΠΑ καλείται να επιλέξει τον ηγέτη που θεωρεί καταλληλότερο να οδηγήσει την χώρα εκτός της ύφεσης που προκάλεσε η παγκόσμια πανδημία.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.