Οι 4 χρυσές συμβουλές επιτυχίας για κάθε Startup σύμφωνα με τον Daymond John

Οι 4 χρυσές συμβουλές επιτυχίας για κάθε Startup σύμφωνα με τον Daymond John

Daymond-John_447049

Είναι ένας από τους πιο γνωστούς επιχειρηματίες της Αμερικής, με εκατοντάδες επιτυχημένες startups στο portfolio του, περιουσία που ξεπερνά τα $300 εκατ. και ένα clothing brand που ξεκίνησε από το σπίτι της μητέρας του και τώρα έχει έσοδα άνω των $6 δισ.

Όπως εξηγεί όμως ο ίδιος ο Daymond John, είναι πολύ ειλικρινής για τα όριά του.

“Δεν μπορώ να βοηθήσω κάθε επιχείρηση. Αν μπορούσα τότε όλες οι δικές μου θα ήταν σαν τη Nike”.

Σύμφωνα με τον John το να γνωρίζεις τα όριά σου είναι εξίσου σημαντικό με το να ξέρεις τι σε κάνει επιτυχημένο. Δίνει μάλιστα και 4 συμβουλές-κανόνες επιτυχίας που κάθε ιδρυτής startup μπορεί να εφαρμόσει:

1. Μην σταματάτε ποτέ να μαθαίνετε

Κατα την διάρκεια του lockdown ο Daymond John αποκαλύπτει πως έκανε όσο πιο πολλά digital courses μπορούσε.

“Αυτές τις μέρες πρέπει να γνωρίζω καλύτερα τους πελάτες μου και να παίρνω καλύτερες αποφάσεις. Τόσο σαν επιχειρηματίας όσο και σαν επενδυτής”. Για αυτό παρακολούθησε όλα τα μαθήματα που βρήκε σχετικά με το internet marketing, τακτικές digital conversion κτλ.

“Μην σταματάτε ποτέ να μαθαίνετε, αυτό κάνουν οι αληθινοί επιχειρηματίες.”

2. Να φροντίζετε τους πελάτες σας πριν βρείτε καινούργιους

Ο Daymond John εξηγεί πως έμαθε αυτή την επιχειρηματική συμβουλή περνώντας χρόνο με δισεκατομμυριούχους.

“Είναι πιο εύκολο να δυσαρεστήσεις τους ήδη υπάρχοντες πελάτες σου παρά να βρεις νέους. Πριν προσπαθήσεις να τους βρεις, σιγουρέψου πως οι πρώτοι είναι ευχαριστημένοι. Φρόντισέ τους και θα γίνουν οι εκπρόσωποι του brand σου”

3. Βρείτε τις ρίζες των αποτυχιών σας

O John παραδέχεται πως όταν βλέπει την καριέρα του μέχρι σήμερα σκέφτεται όλα τα λάθη που έκανε. Μάλιστα, τα λάθη του ήταν συνήθως αιτία 2 παραγόντων:

  • Έλλειψη οικονομικής παιδείας (παραδέχεται πως παλιότερα επένδυε σε εταιρείες χωρίς να αφιερώσει αρκετό χρόνο για να τις καταλάβει απόλυτα)
  • Εγωισμός (πίστευε πως μπορεί να τους βοηθήσει όλους επειδή είναι ο Draymond John. Ύστερα κατάλαβε πως ο ίδιος δεν είναι κάτι ξεχωριστό και πρέπει “να σηκώσει τον κ#λο του και να δουλέψει”).
4. Καταλάβετε τι σας κάνει επιτυχημένους

Το κοινό στοιχείο όλων των επιτυχημένων επιχειρήσεων και επενδύσεων του Daymond John είναι ένα: το πάθος.

“Όταν εξετάζω μια νέα επιχειρηματική ευκαιρία, πρέπει να με ενθουσιάζει τόσο πολύ ώστε να δώσω τα πάντα για αυτή… πρέπει να με κάνει να νιώθω σαν να είναι Χριστούγεννα!”.

Αυτές είναι λοιπόν οι 4 χρυσές συμβουλές επιτυχίας που δίνει ο Daymond John σε κάθε ιδρυτή startup, σε όποιο στάδιο και αν βρίσκεται αυτή.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.