Paypal: Κίνηση-ματ με την εισαγωγή κρυπτονομισμάτων

Paypal: Κίνηση-ματ με την εισαγωγή κρυπτονομισμάτων

paypal eisagei to bitcoin business review

Η PayPal αποφάσισε επιτέλους να “αγκαλιάσει” τα κρυπτονομίσματα και σύντομα θα παρέχει στους Αμερικανούς πελάτες της τη δυνατότητα να αγοράζουν, να κατέχουν, να πωλούν και να χρησιμοποιούν διάφορα ψηφιακά νομίσματα, καθώς έλαβε σχετική άδεια στη Νέα Υόρκη.
Πρόκειται για μια κίνηση που ανέμεναν καιρό οι φαν των κρυπτονομισμάτων, οι οποίοι βλέπουν την κίνηση αυτή της PayPal ως “ψήφο εμπιστοσύνης” και θεωρούν ότι το εκτεταμένο δίκτυο “ψηφιακού πορτοφολιού” της εταιρείας ηλεκτρονικών πληρωμών θα αποτελέσει το μέσο για την εκτόξευση της χρήσης κρυπτονομισμάτων.
Η PayPal θα υποστηρίζει τέσσερα διαφορετικά κρυπτονομίσματα -bitcoin, ethereum, litecoin και bitcoin cash- με τη συνδρομή της νεοφυούς fintech εταιρείας Paxos.
Τις επόμενες εβδομάδες, οι χρήστες της εταιρείας στις ΗΠΑ θα μπορούν να αγοράσουν, να κατέχουν και να πωλούν κρυπτονομίσματα μέσω των ψηφιακών πορτοφολιών τους, ενώ από τις αρχές του 2021 θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά νομίσματα ως μέσο πληρωμής στο δίκτυο των 26 εκατομμυρίων εμπόρων με τους οποίους συνεργάζεται η εταιρεία..
Η PayPal ανακοίνωσε επίσης ότι από τις αρχές του 2021 θα παρέχει υποστήριξη κρυπτονομισμάτων και στην εφαρμογή πληρωμών για κινητά τηλέφωνα Venmo, καθώς και ότι σκοπεύει να επεκτείνει τη συγκεκριμένη υπηρεσία και σε άλλες χώρες εκτός των ΗΠΑ.
Το Τμήμα Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της πολιτείας της Νέας Υόρκης -που αποτελεί τη ρυθμιστική αρχή για την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και προϊόντων- χορήγησε στην PayPal “άδεια παροχής υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων υπό όρους”, κάτι που κάνει για πρώτη φορά, η οποία θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεργαστεί με έναν καθιερωμένο διαχειριστή κρυπτονομισμάτων, την Paxos, για παροχή των εν λόγω υπηρεσιών, έως ότου λάβει πλήρη άδεια.
Η είσοδος της PayPal στην αγορά κρυπτονομισμάτων έχει σε κάθε περίπτωση τεράστια σημασία. Όχι μόνο γιατί η εταιρεία εκπροσωπεί μια τεράστια αγορά -η PayPal και η εφαρμογή της Venmo συνθέτουν ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ψηφιακών πορτοφολιών στον κόσμο- αλλά και γιατί δυνητικά μπορεί να συμβάλει στην εξάλειψη των προβλημάτων μεταβλητότητας, ταχύτητας και κόστους που έχουν ανακόψει τη φιλοδοξία των κρυπτονομισμάτων να εξελιχθούν σε βασικό μέσο διενέργειας συναλλαγών. Κι αυτό γιατί, μπαίνοντας τα κρυπτονομίσματα στο ψηφιακό πορτοφόλι ενός χρήση, αυτομάτως μετατρέπονται σε μια ακόμη πηγή χρήματος.
Ο διευθύνων σύμβουλος της PayPal, Νταν Σούλμαν, στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία σχετικά με τη λήψη της άδειας, δήλωσε ότι η μετάβαση στα ψηφιακά νομίσματα “είναι αναπόφευκτη”. Εξέφρασε δε την πρόθεση της εταιρείας να συνεργαστεί με τραπεζικά ιδρύματα και τις ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο ώστε να συμβάλει στη διαμόρφωση “του ρόλου που θα διαδραματίσουν στο μέλλον τα ψηφιακά νομίσματα στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα και εμπόριο”.
Πηγή: capital.gr/forbes

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας