Η Apple ετοιμάζει τη δική της μηχανή αναζήτησης, μετά τα προβλήματα της Google

Η Apple ετοιμάζει τη δική της μηχανή αναζήτησης, μετά τα προβλήματα της Google

Apple_google-partner-on-covid-19-contact-tracing-technology_04102020_LP_hero.jpg.og

Φαίνεται πως τα προβλήματα της Google με τις ΗΠΑ θα αναγκάσουν την Apple να προσφέρει τη δική της μηχανή αναζήτησης και μόνο. Σύμφωνα με αναφορές, η εταιρεία έχει ήδη έτοιμη τη δική της πρόταση, αφού ίσως χρειαστεί να τη χρησιμοποιήσει μετά τις κατηγορίες για μονοπωλιακές τακτικές της Google από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Μη ξεχνάμε βέβαια  ήδη κινείται προς αυτή την κατεύθυνση. Το 2014 η εταιρεία δημιούργησε το Applebot, το οποίο εξελίσσεται σημαντικά και οι πηγές αναφέρουν πως πλέον έχει αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των αποτελεσμάτων του. Επιπλέον, η αναζήτηση στην αρχική σελίδα του IOS 14 πλέον μεταφέρει απευθείας τους χρήστες σε ιστοσελίδες, παρακάμπτοντας εντελώς την αναζήτηση της Google.

Βέβαια, υπάρχουν μερικά προβλήματα. Αρχικά, η Google πληρώνει κάθε χρόνο 10 με 12 δισεκατομμύρια δολάρια στην Apple για να είναι η βασική μηχανή αναζήτησης στις συσκευές της, ένα σημαντικό ποσό που εκτιμάται γύρω στο 20% των συνολικών εσόδων της εταιρείας από τις υπηρεσίες. Από την άλλη, αν όντως η Google βρεθεί “ένοχη” για μονοπωλιακές τακτικές, τότε η Apple θα αναγκαστεί να βρει άλλον πάροχο, οπότε τι καλύτερο από την ίδια.

Πηγή: techblog.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας