7 πράγματα που κάνουν οι πλούσιοι επιχειρηματίες με διαφορετικό τρόπο

7 πράγματα που κάνουν οι πλούσιοι επιχειρηματίες με διαφορετικό τρόπο

getty_513206838_200013332000928033_375030

Αφού έφυγε από την Πολεμική Αεροπορία ο Alex Becker ανέπτυξε το Source Wave, μια εταιρεία λογισμικού SEO που δημιουργεί ετήσια έσοδα περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η εταιρεία απογειώθηκε, επιτρέποντάς του να αυξήσει την καθαρή του αξία σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο δολάρια μέχρι την ηλικία των 24 ετών.

Στο βιβλίο του «Οι 10 Πυλώνες του Πλούτου», ο επιχειρηματίας και εκατομμυριούχος μοιράζεται τις εμπειρίες του για την οικοδόμηση πλούτου ως επιχειρηματία.

Εδώ είναι επτά βασικά πράγματα που ο Becker λέει ότι οι πλούσιοι επιχειρηματίες κάνουν διαφορετικά:

Δεν εξομοιώνουν το χρόνο με τα χρήματα

Μπορεί να έχετε τον ίδιο αριθμό ωρών σε μια ημέρα με τον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Warren Buffett, αλλά εκείνος δεν αφήνει το χρόνο να περιορίσει τις δυνατότητές του.

Αντ ’αυτού, βρίσκει τρόπους παθητικής δημιουργίας χρημάτων.

Αναλαμβάνουν την ευθύνη

«Αν θέλετε να είστε επιχειρηματίας, πρέπει να είστε σε θέση να κατηγορήσετε τον εαυτό σας για τα πάντα».

Το κλειδί είναι να σταματήσουμε τα προβλήματα προτού προκύψουν αντί να κατηγορήσουμε τους άλλους για τη δημιουργία προβλημάτων.

Περνούν περισσότερο χρόνο αναλαμβάνοντας δράση

Οι άνθρωποι συχνά εστιάζουν πάρα πολύ στο σχεδιασμό για λάθη που δεν συμβαίνουν ποτέ.

Επικεντρώνονται στα χρήματα

Μπορεί να φαίνεται προφανές, αλλά ενώ παίρνουν μια εταιρεία από το έδαφος, οι επιχειρηματίες πρέπει να επικεντρωθούν στη δημιουργία πωλήσεων και κερδών.

«Μην επενδύετε το χρόνο σας σε κάτι που δεν βγάζει λεφτά».

Υιοθετούν μια «νοοτροπία αφθονίας»

Πηγαίνουν σε μια συνάντηση για συμφωνία ή πωλήσεις πιστεύοντας ότι οι πελάτες έχουν απεριόριστα χρήματα για να τους πληρώσουν.

Κάνοντας αυτό, οι επιχειρηματίες δεν θα παραλύσουν από το ενδεχόμενο αποτυχίας. Αντ ’αυτού, είναι πιο πιθανό να είναι σίγουροι για τον εαυτό τους και αληθινοί.

Είναι λίγο απερίσκεπτοι

Οι εκατομμυριούχοι επιχειρηματίες δεν φοβούνται να αποτύχουν και να αναλάβουν κινδύνους. Γενικά, προσπαθούν να προχωρήσουν με μια ιδέα όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ακόμα κι αν δεν είναι τέλεια.

Αγκαλιάζουν την αλλαγή

«Αν κάτι είναι δύσκολο ή τρομακτικό, τότε θα το ακολουθήσουν 10 φορές πιο δύσκολο αντί να παραμείνουν στη ζώνη άνεσής τους»

Πηγή: Cnbc Make It

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.