10 τρόποι για να βγάλεις λεφτά online σαν gamer

10 τρόποι για να βγάλεις λεφτά online σαν gamer

Rear View Of Boy Playing Video Game On Computer In Darkroom

Σε έναν κόσμο όπου το επιχειρηματικό πνεύμα έχει φτάσει στα ύψη, η πιο συχνή συμβουλή που λαμβάνει ένας νέος είναι να κάνει αυτό που αγαπάει. Πόσο μάλλον αν κάνει το χόμπι του επάγγελμα.

Και ένας κλάδος που έχει τεράστια ζήτηση σχετικά με την τελευταία πρόταση είναι το iGaming. Κάθε gamer έχει αναρωτηθεί: “Πώς θα βγάλω λεφτά σαν gamer;”.

Ευτυχώς με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και του internet υπάρχουν πολλοί τρόποι που ένας gamer μπορεί να κάνει το χόμπι του επάγγελμα, αλλά σας παρουσιάζουμε ενδεικτικά 10 τρόπους που μπορεί να βγάλει λεφτά ένας gamer:

1) Live Streaming στο Twitch/YouTube

‘Ενας μεγάλος αριθμός gamers στρέφεται στο live streaming, ειδικότερα στο Twitch.

Μπορεί κανείς να παίζει live παιχνίδια με στόχο να μαζέψει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να τον παρακολουθεί και να χτίσει μια κοινότητα.

Ύστερα μέσω αυτής μπορεί να δέχεται δωρεές από το κοινό του αλλά και να προωθεί εταιρείες. Ο κορυφαίος streamer μάλιστα (Ninja) βγάζει περίπου $400.000/μήνα από τους συνδρομητές του στο Twitch.

2) Podcast με θεματολογία γύρω από το Gaming

Τα podcasts έχουν εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους τρόπους για να χτίσει κανείς μια κοινότητα. Από συζητήσεις για τα τελευταία trends, σε tutorials και hacks, οι επιλογές είναι άφθνονες!

Το μόνο που χρειάζεται κανείς είναι συνέπεια, να χτίσει ένα κοινό και ύστερα μπορεί να προωθεί εταιρείες που ενδιαφέρονται μέσω του podcast (sponsors).

3) Game Testing για εταιρείες

Αν είναι κάποιος άνω των 15 ετών μπορεί να δηλώσει ενδιαφέρον σε εταιρείες ώστε να δοκιμάζει τα νέα videogames τους.

Θα παίζει δηλαδή ένα παιχνίδι πολλές φορές ώστε να εντοπίζει λάθη, bugs και glitches πριν αυτό βγει στην αγορά.

Ύστερα θα το αναφέρει στην εταιρεία και αυτή θα αναλαμβάνει να κάνει τυχόν διορθώσεις.

4) Ebooks με game guides

Χρησιμοποιώντας πλατφόρμες όπως το Kindle, Nook, Kobo, Google Play κ.τ.λ μπορεί να δημιουργήσει κάποιος ένα ebook το οποίο θα πουλάει.

Το περιεχόμενο του μπορεί να σχετίζεται με οδηγούς (guides) σχετικά με την ολοκλήρωση ενός ή περισσότερων παιχνιδιών. Άλλωστε υπάρχουν άπειρα μυστικά σε πίστες που ο περισσότερος κόσμος δυσκολεύεται να “ξεκλειδώσει”.

5) Συμμετοχή σε τουρνουά iGaming/eSports

Τα τουρνουά αυτά έχουν συνήθως μεγάλα χρηματικά έπαθλα.

Πολλές φορές μάλιστα είναι online, είναι όμως δύσκολο να συμμετάσχει κάποιος καθώς θα πρέπει να βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο.

6) Ενασχόληση με Gaming δημοσιογραφία

Η δημοσιογραφία αυτή έχει να κάνει με την ενημέρωση για τα τελευταία trends του κλάδου, συζητήσεις και reviews. Δηλαδή αρθρογραφία σε ανάλογες ιστοσελίδες.

Αν ασχοληθεί κανείς πολύ μάλιστα, μπορεί να κάνει επαγγελματικά game reveals και reviews.

7) Ανταλλαγή πόντων και χαρακτήρων

Παιχνίδια όπως το CounterStrike, το TeamFortress και το Fortnite διαθέτουν αντικείμενα που μπορούν οι παίκτες να ανταλλάξουν μεταξύ τους σε websites όπως το Opskins και το Swagbucks.

Φυσικά εκτός από την ανταλλαγή μπορεί κανείς και να πουλήσει αντικείμενα βγάζοντας ένα καλό κέρδος.

8) Copywrting για εταιρείες Gaming

Αν έχει κανείς ταλέντο στο γράψιμο μπορεί να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως πολλές εταιρείες ζητάνε copywriters για τα blogs τους και γενικότερα δημιουργούς περιεχομένου, τους οποίους φυσικά ανταμείβουν!

9) Επαγγελματίας προπονητής Gaming

Αν βρίσκεται κανείς σε εξαιρετικό επίπεδο μπορεί να προπονήσει παίκτες που προετοιμάζονται για τουρνουά gaming .

Και αν έχει επιτυχία σε αυτό, μπορεί εταιρείες να ζητήσουν τη συμβολή του όταν φτιάχνουν ένα νέο videogame.

10) Δημιουργία προσωπικού blog

Ο κόσμος αγαπάει να μένει ενήμερος για τον κόσμο του gaming και πάντα ψάχνει κάποιον που του προσφέρει τα πάντα γύρω από αυτόν.

Αν το blog είναι ποιοτικό, θα προσελκύσει πολύ κόσμο και αυτός με την σειρά του προσφορές από εταιρείες που θα θέλουν να διαφημιστούν σε αυτό. Για να μην αναφέρουμε και τις διαφημίσεις, όπως το Google Ads.

Κάποιες από τις παραπάνω ιδέες είναι δύσκολες και άλλες πιο προσιτές, το σημαντικό όμως είναι να έχει κανείς πάθος για το gaming και να μην τα παρατήσει, όποιο από τα παραπάνω επιλέξει να ακολουθήσει.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.

Ίσως σας ενδιαφέρει