Η καθημερινή λίστα με τους στόχους του Richard Branson το 1972

Η καθημερινή λίστα με τους στόχους του Richard Branson το 1972

todolist1972_copy

Ένα από τα καλύτερα tips παραγωγικότητας είναι να γράφει κανείς σε ένα χαρτί τα πράγματα που έχει να κάνει μέσα στην ημέρα. Το λεγόμενο, δηλαδή, to-do list.

Αυτό είναι κάτι που πολλοί επιχειρηματίες χρησιμοποιούν κάθε μέρα και το προτείνουν ανεπιφύλακτα. Ένας από αυτούς είναι και ο Richard Branson, ο οποίος από πολύ νεαρή ηλικία το εφάρμοσε στην καθημερινότητά του.

Ο ίδιος λοιπόν δημοσιοποίησε τη λίστα με τα πράγματα που ειχε να κάνει στις 6 Νοεμβρίου 1972. Όταν ήταν σε ηλικία 22 ετών!

Το νούμερο 1 στη λίστα είναι: Να μάθω να πετάω

Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό ακούγεται τρελό, όχι όμως για τον Branson ο οποίος από νεαρή ήδη ηλικία είχε μεγάλες επιχειρηματικές βλέψεις. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που η Virgin έχει μπει μεταξύ άλλων, σε κλάδους όπως ο αεροπορικός και ο διαστημικός τουρισμός.

Έτσι όπως εξηγεί ο ίδιος, το 1976 πέταξε “καταλάθος” ένα μικρό αεροπλάνο και το προσγείωσε σε ένα χωράφι.

Το επόμενο στη λίστα είναι: Να προσέχω τον εαυτό μου, εσενά (δηλαδή τον φίλο του τον Kenny) και τη βάρκα.

Άλλα πράγματα στη λίστα συμπεριλαμβάνουν να τακτοποιήσει το Manor, δηλαδή το πρώτο μέρος που στεγάστηκε η Virgin Records. Να ψάξει για άλλα μαγαζιά για τη δισκογραφική του και να τακτοποιηθεί και ο ίδιος.

Κάτι που όπως λέει ο Branson ούτε σήμερα είναι έτοιμος να κάνει. Κλείνει όμως λέγονας:

“Βλέποντας αυτή τη λίστα σχεδόν 50 χρόνια μετά, καταλαβαίνω πως ποτέ δεν ξέρεις τι σου κρύβει η ζωή. Πάντα υπάρχει όμως μια περιπέτεια που σε περιμένει. Αν είσαι αφοσιωμένος στους στόχους σου, τότε είσαι πιο κοντά στα όνειρά σου απ’ότι νομίζεις”.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.