Bloomberg: Η Ελλάδα προσελκύει με φορολογικά κίνητρα όσους εγκατασταθούν στη χώρα

Bloomberg: Η Ελλάδα προσελκύει με φορολογικά κίνητρα όσους εγκατασταθούν στη χώρα

Athens-Greece-Acropolis-Parthenon-cityscape-destinations-1200x900

Η Ελλάδα θέλει να εκμεταλλευτεί την καλή της φήμη στη διαχείριση της πανδημίας ώστε να προσελκύσει εργαζόμενους να εγκατασταθούν στην χώρα.

Και αυτό που τους υπόσχεται είναι πως το 50% του εισοδήματός τους δεν θα φορολογηθεί.

Σύμφωνα με τον οικονομικό σύμβουλο του Πρωθυπουργού, Αλέξανδρο Πατέλη: “Η τεχνολογία μας επιτρέπει πλέον να επιλέγουμε πού θα ζούμε και από πού θα δουλεύουμε… η Ελλάδα εκτός από τον ήλιο μπορεί να προσφέρει και φορολογικά κίνητρα”.

Η προσέλκυση επενδύσεων και η αντιστροφή του brain drain φαίνεται να είναι κινήσεις κλειδία για να επιβραδύνουν την ύφεση που κρύβει η παγκόσμια πανδημία.

Στην Ελλάδα το ΑΕΠ έχει μειωθεί κατά 9% τη χρονιά αυτή, ενώ η ανεργία υπολογίζεται πως θα φτάσει το 18%.

Με το νέο αυτό πλάνο η Ελληνική κυβέρνηση εστιάζει και στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς λόγω του Brexit αρκετοί εργαζόμενοι και freelancers θα επιλέξουν να μεταναστεύσουν από εκεί.

Η Ελλάδα φορολογεί αυτή τη στιγμή με 44% τα εισοδήματα που ξεπερνούν τα 40.000€ ετησίως, ενώ τα κίνητρα που αναφέρθηκαν θα ισχύουν για 7 χρόνια για όσους επιλέξουν να μετακινήσουν τη φορολογική τους βάση στην Ελλάδα.

Αυτό θα ισχύει για άτομα ανεξαρτήτως εθνικότητας και ειδικότητας, καθώς και για Έλληνες που επιθυμούν να επαναπατριστούν.

Πηγή: Bloomberg.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.