Ντεμπούτο στο χρηματιστήριο ετοιμάζει η Airbnb

Ντεμπούτο στο χρηματιστήριο ετοιμάζει η Airbnb

airbnb-1125x750

Την είσοδό της στην αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά δρομολογεί η εταιρεία βραχυχρόνιων μισθώσεων ακινήτων Airbnb, μετά από αίτηση για αρχική δημόσια προσφορά (IPO) που υπέβαλε χθες με στόχο να αντλήσει 1 δισ. δολάρια. Ωστόσο το ποσό αυτό θα επικαιροποιηθεί στη συνέχεια, καθώς οι τράπεζες που λειτουργούν ως ανάδοχοι της έκδοσης θα δοκιμάσουν τη ζήτηση των νέων μετοχών.

Μετά τη διαδικασία αυτή θα καθορισθεί και ο αριθμός των μετοχών που θα εκδοθούν και το εύρος της τιμής διάθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg, στόχος της Airbnb είναι να αντλήσει έως και 3 δισ. ευρώ από τη δημόσια προσφορά που θα γίνει μέσα στον Δεκέμβριο και θα είναι μία από τις μεγαλύτερες που θα πραγματοποιηθούν την τρέχουσα χρονιά στην αμερικανική αγορά.

Η δημόσια εγγραφή της, η οποία φημολογείται εδώ και καιρό, ήρθε μετά από το τρίτο τρίμηνο που η εταιρεία κατέγραψε κέρδη ύψους 219 εκατ. δολαρίων παρά την μεγάλη επίδραση που είχε η πανδημία του κορονοϊού στις δραστηριότητές της λόγω της κατακόρυφης πτώσης των ταξιδιών παγκοσμίως. Ο λόγος των κερδών είναι κατά βάση η μείωση του λειτουργικού της κόστους αλλά και η σχετική ανθεκτικότητα του επιχειρηματικού της μοντέλου, όπως αναφέρει στο ενημερωτικό της δελτίο.

Να υπενθυμίσουμε ότι η  εταιρεία μείωσε το εργατικό δυναμικό της κατά 25% τον Μάιο, «πάγωσε» τις διαφημιστικές και άλλες δαπάνες και μείωσε τους μισθούς των στελεχών της. «Η εταιρεία δίνει έμφαση στην οικοδόμηση μιας κοινότητας γύρω από τους οικοδεσπότες και τους επισκέπτες της, μιας κοινότητα που αποτελεί τον βασικό παράγοντα διαφοροποίησης της από τους ανταγωνιστές».

Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας