5 ρητά του ιδρυτή της NIKE που αξίζει να διαβάσεις

5 ρητά του ιδρυτή της NIKE που αξίζει να διαβάσεις

ιδρυτης nike phil knight

Ο Phil Knight, ιδρυτής του κολοσσού αθλητικών παπουτσιών NIKE και δισεκατομμυριούχος, έχει αναφέρει κάποια ρητά τα οποία είναι άξια αναφοράς κατά την διάρκεια της λαμπρής επιχειρηματικής του καριέρας.

Πολλά από αυτά, τα συναντάμε και στο εξαιρετικό βιβλίο του, “Χτίζοντας μια Αυτοκρατορία”, το οποίο σου το προτείνουμε για ένα ευχάριστο διάβασμα, όπως και άλλα business βιβλία.

Σου παρουσιάζουμε 5 από τα καλύτερα ρητά του Phil Knight που αξίζει να διαβάσεις:

1. Αν το μόνο που βλέπεις είναι προβλήματα, τότε δεν βλέπεις καθαρά

2. Έτσι ένα πρωί το 1962 είπα στον εαυτό μου: Άστους όλους να νομίζουν πως η ιδέα σου είναι τρελή. . . απλά συνέχισε να προχωράς. Μην σταματάς. Μην σκεφτείς καν να σταματήσεις μέχρι να φτάσεις εκεί και μην σκεφτείς πολύ πού βρίσκεται το «εκεί». Ό,τι έρχεται, απλά μην σταματάς.

3. Ήθελα να φτιάξω κάτι δικό μου, κάτι που θα μπορούσα να δείξω και να πω: εγώ το έκανα αυτό. Ήταν ο μόνος τρόπος που βρήκα για να κάνω την ζωή μου να έχει νόημα.

4. Το να νικάς τον ανταγωνισμό είναι εύκολο. Το να νικάς τον εαυτό σου είναι μια ατέλειωτη δέσμευση.

5. Γράψε ιστορία ή γίνε μέρος της ιστορίας.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Δημήτρης Βλάμης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του Business Talks Podcast. Μετράει εμπειρία 3 χρόνων στο content marketing & management και εξειδικεύεται στα social media. Η επιχειρηματικότητα είναι ένα όνειρο που είχε από μικρός και τον εμπνέει η προσωπική εξέλιξη καθώς και οι νέες τεχνολογίες. Πιστεύει πως ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να πετύχει κάτι που θέλει πραγματικά.