6 Business Skills που μπορείς να αναπτύξεις κατά τη διάρκεια του lockdown

6 Business Skills που μπορείς να αναπτύξεις κατά τη διάρκεια του lockdown

Business Skills Concept. Business Skills Drawn on White Wall. Business Skills in Multicolor. Modern Style Illustration. Doodle Design Style of Business Skills.

Η περίοδος του lockdown για πολλούς δεν είναι μια εύκολη περίοδος. Αυτό είναι κατανοητό γιατί υπάρχει περιορισμός κάποιων ελευθεριών μας και οι συνθήκες στο σπίτι μπορεί να μην είναι ιδανικές.

Όμως από την άλλη, εφόσον υπάρχει διαθέσιμος χρόνος στο σπίτι, είναι μια καλή ευκαιρία να αναπτύξουμε κάποιες νέες δεξιότητες. Ζούμε σε μια εποχή ταχέων αλλαγών που απαιτείται να γνωρίζουμε όλο ένα και περισσότερα skills.

Στον επιχειρηματικό κόσμο υπάρχει πλέον μεγάλη ανάγκη για κάποια skills που εφόσον τα αναπτύξεις θα βοηθήσουν στην προσωπική σου ανάπτυξη ή την ανάπτυξη της επιχείρησης σου, όταν θα μπορεί να λειτουργεί κανονικά.

Από αυτές τις δεξιότητες ξεχωρίσαμε 6 στις οποίες μπορείς να εκπαιδευτείς παρακολουθώντας on line σεμινάρια (webinars), αναζητώντας πληροφορίες στο διαδίκτυο και μελετώντας μόνος και δοκιμάζοντας κάποια πράγματα στην πράξη. Αυτές είναι:

Running a Shopify store

Σε μια περίοδο που πολλά φυσικά καταστήματα αναγκάζονται να κλείσουν και παρατηρούμε μια γενικότερη τάση στις ηλεκτρονικές αγορές, είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως να δημιουργείς και να τρέχεις ένα e-shop στο Shopify.

Αυτά που θα μάθεις μπορείς είτε να τα εφαρμόσεις στον εαυτό σου και την επιχείρηση σου αν έχεις κάτι να πουλήσεις ή να εργαστείς ως freelancer για κάποιον που χρειάζεται ανθρώπους για να τρέξουν το δικό του Shopify.

Data analysis

Είναι γεγονός ότι ζούμε στον κόσμο των δεδομένων. Κάποιοι από τους μεγαλύτερους κολοσσούς παγκοσμίως αυτό που πουλούν στην ουσία ένας τεράστιος όγκος δεδομένων.

Η ανάλυση αυτών των δεδομένων βοηθά τις επιχειρήσεις να λαμβάνουν πιο ενημερωμένες αποφάσεις και να μεγαλώνουν. Είναι σημαντικό κάθε επίδοξος επιχειρηματίας να γνωρίζει πώς να εργάζεται με δεδομένα.

Social media marketing

Κάτι που έχει ανάγκη κάθε επιχείρηση πλέον είναι μια δυναμική παρουσία στα Social Media και αξιοποίηση αυτών των καναλιών επικοινωνίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μαθαίνοντας αυτό το skills μπορείς να αναπτύξεις το brand της επιχείρησης σου, να κερδίσεις νέους πελάτες και να αλληλεπιδράσεις μαζί τους. Αν δεν έχεις επιχείρηση είναι επίσης χρήσιμο καθώς είναι ένα skill με πολύ μεγάλη ζήτηση και ευκολία στην εξ’ αποστάσεως εργασία.

Google Ads and Search Engine Optimization (SEO)

Όταν αναφερόμαστε σε ενέργειες Digital Marketing, σχεδόν πάντα αυτές περιλαμβάνουν τις διαφημίσεις Google και το SEO, που είναι απαραίτητο για την εμφάνιση οποιασδήποτε ιστοσελίδας στα κορυφαία αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Project management (Διαχείριση έργου)

Η αποδοτικότητα είναι τα πάντα στη σύγχρονη επιχείρηση, ειδικά στη σημερινή οικονομία. Επομένως, ανεξαρτήτως κλάδου, τμήματος και θέσης είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις project management ώστε να ανταπεξέλθεις στο απαιτητικό επιχειρηματικό περιβάλλον

Computer programming (Αρχές προγραμματισμού)

Στην ψηφιακή εποχή, ο προγραμματισμός είναι το Α και το Ω και μπορεί να έχει εφαρμογή σχεδόν οπουδήποτε. Για αυτό το λόγο άλλωστε είναι το skill με τη μεγαλύτερη ζήτηση αυτή τη στιγμή.

Βέβαια, αν δεν προέρχεσαι από τον κλάδο της πληροφορικής και του προγραμματισμού, δεν χρειάζεται να γνωρίζεις τα πάντα. Κάποιες βασικές αρχές του όμως θα σου φανούν πολύ χρήσιμες στη δουλειά σου και θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις στο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.