Στη δικαιοσύνη η Apple επειδή έκανε σκόπιμα πιο «αργά» παλαιότερα μοντέλα iPhone.

Στη δικαιοσύνη η Apple επειδή έκανε σκόπιμα πιο «αργά» παλαιότερα μοντέλα iPhone.

iPhone_Apple_keynote

113 εκατ. δολάρια θα πληρώσει η Apple στο πλαίσιο διακανονισμού με 34 αμερικανικές πολιτείες, που την κατηγορούν ότι επιβράδυνε εσκεμμένα -και εν αγνοία των πελατών – την απόδοση παλαιότερων μοντέλων του iPhone για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας τους.

Η Apple – που βρίσκεται μαζί με άλλους ψηφιακούς γίγαντες στο στόχαστρο νέου αυστηρού πλαισίου της Κομισιόν – θα πληρώσει το εν λόγω ποσό επειδή, όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιες εποπτικές Αρχές στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια και δεκάδες άλλες πολιτείες, αντί να αποκαλύψει στους καταναλωτές το πρόβλημα με τις μπαταρίες που προκαλούσαν απρόσμενη διακοπή λειτουργίας των iPhone, προώθησε τον Δεκέμβριο του 2016 μια αναβάθμιση λογισμικού που επηρέασε αρνητικά τις επιδόσεις παλαιότερων μοντέλων των κινητών αυτών. Τα νέα της αμφιλεγόμενης αυτής πρακτικής αναστάτωσαν πελάτες του αμερικανικού κολοσσού με ορισμένους να κάνουν λόγο για “batterygate” και προσοπάθεια της Apple να ενθαρρύνει τους χρήστες να αγοράσουν νέα iPhone.

«Οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας πρέπει να σταματήσουν να χειραγωγούν τους καταναλωτές και να τους λένε όλη την αλήθεια για τις πρακτικές και τα προϊόντα τους», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Αριζόνα Μαρκ Μπρνόβιτς. «Έχω δεσμευτεί να καθιστώ υπεύθυνες αυτές τις τεράστιες εταιρείες τεχνολογίας όταν αποκρύπτουν σημαντικές πληροφορίες από χρήστες», συμπλήρωσε. Όταν αποκαλύφθηκε το θέμα το 2017 η Apple ζήτησε συγνώμη από τους καταναλωτές και μείωσε για κάποια διάστημα τις τιμές για την αντικατάσταση των μπαταριών, ενώ πρόσθεσε στις συσκευές μια εφαρμογή που επιτρέπει στους χρήστες των iPhone να παρακολουθούν την κατάσταση των μπαταριών τους. Όμως παρά τη συγνώμη πολλοί πελάτες κινήθηκαν δικαστικά εναντίον της και τον περασμένο Μάρτιο η Apple συμφώνησε να τους καταβάλει μισό δισ. δολάρια. Πέρα από το διακανονισμό με τις Πολιτείες η Apple δέχθηκε να παρέχει περισσότερες πληροφορίες για την υγεία, την απόδοση και τη σωστή χρήση των μπαταριών στον ιστότοπό της ή στα εγχειρίδια λειτουργίας των συσκευών.


Πηγή: iefimerida.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Βασίλης Ανδριανόπουλος

Πτυχιούχος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και ειδίκευση στα υπολογιστικά μαθηματικά, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency. Διαθέτει γνώσεις html και css παρέχοντας τεχνική υποστήριξη σε ιστοσελίδες. Επίσης, έχει εμπειρία σε γλώσσες προγραμματισμού όπως είναι η javascript, η python και η java. Ακόμη, έχει εμπειρία και στο video editing. Του αρέσει να δουλεύει ομαδικά, να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που έρχεται αντιμέτωπος καθώς και να πετυχαίνει πάντα το καλύτερο. Τέλος, είναι λάτρης της κλασικής μουσικής καθώς είναι πτυχιούχος κλασικής κιθάρας.