Θα κάνει ο Έλον Μασκ πραγματικότητα το «1.000 χλμ. με μία φόρτιση»;

Θα κάνει ο Έλον Μασκ πραγματικότητα το «1.000 χλμ. με μία φόρτιση»;

epa08110484 Elon Musk delivers a speech at the delivery ceremony of the first batch of Shanghai made Tesla Model 3 sedans in Shanghai, China, 07 January 2020. Ten customers became the first owners of the electric cars beyond the Tesla staff.  EPA/FC chs CHINA OUT

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δήλωσε ότι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 700 χιλιομέτρων θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμο, ενώ ο στόχος είναι τα 1.000 χιλιόμετρα με μια φόρτιση.

Οι δηλώσεις του Έλον Μασκ για την αυτονομία στα μικρότερα μοντέλα της εταιρείας, έρχονται ως συνέχεια της ανακοίνωσης για νέο hatchback μοντέλο.

Σε μια ευρωπαϊκή διάσκεψη που αφορούσε τις μπαταρίες και το μέλλον τους στην αυτοκινητοβιομηχανία, ο Μασκ δήλωσε ότι οι βελτιωμένες εκδόσεις των υφιστάμενων μοντέλων Tesla θα επιτύχουν το νέο σημείο αναφοράς των 700 χιλιομέτρων με μια φόρτιση. Στην ίδια διάσκεψη, ο Μασκ πρόσθεσε πως ένας μακροπρόθεσμος στόχος εξέλιξης είναι η αυτονομία να φτάσει τα 1.000 χιλιόμετρα σχετικά σύντομα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα μοντέλα της γκάμας της Tesla, πολύ πρόσφατα αναβαθμίστηκαν σε ότι αφορά την αυτονομία τους.

Συγκεκριμένα, όλες οι εκδόσεις των Model 3, Model X και Model Y εμφανίζονται στο site της Tesla να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία σε σχέση με το άμεσο παρελθόν, χάρη σε νέο λογισμικό διαχείρισης της ενέργειας. 

Η «πίεση» για αύξηση της αυτονομίας στα μοντέλα της Tesla, προκύπτει προφανώς από τις ανακοινώσεις της νεότευκτης και πολλά υποσχόμενης Lucid που έχει ανακοινώσει για το Air (ανταγωνιστικό του Model S) αυτονομία 832 χιλιομέτρων με μια φόρτιση. Από αυτό ορμώμενος ο Μασκ, έχει ήδη σπεύσει να ανακοινώσει πως ο στόχος της Tesla είναι η μέγιστη τιμή της αυτονομίας με μια φόρτιση, είναι τα 1.000 χιλιόμετρα

Παράλληλα, υπάρχει και η «δέσμευση» για παρουσίαση ενός μικρότερου μοντέλου για τη γκάμα της Tesla έως το 2023, που θα είναι hatchback και η βασική τιμή του θα είναι τα 25.000 δολάρια (21.000 ευρώ).

Πηγή: fortunegreece.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας