Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι

Τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι

rich_plousios

Μπορεί κάποιοι να έχουν στο μυαλό του πως οι εκατομμυριούχοι ξοδεύουν δίχως αύριο τα χρήματα τους σε πολυτελή αντικείμενα και ξέφρενη διασκέδαση, όμως στην πραγματικότητα η απόκτηση εκατομμυρίων σπάνια συνοδεύεται από οικονομική χαλαρότητα. 

Αυτό επιβεβαιώνει ο συγγραφέας του βιβλίου «Ο εκατομμυριούχος της διπλανής πόρτας», Τόμας Τζ. Στάνλεϊ, ο οποίος κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων με περισσότερους από 500 εκατομμυριούχους στις ΗΠΑ, ανακάλυψε πως οι περισσότεροι από αυτούς ήταν φειδωλοί με τα έξοδά τους. 

Αντί για πολυτελή αντικείμενα ή… αποταμίευση, οι εκατομμυριούχοι «ξοδεύουν» τα χρήματα τους σε επενδύσεις που παρουσιάζουν πολλές πιθανότητες να αυξήσουν το αρχικό τους κεφάλαιο.

Αυτό φαίνεται να είναι ένα από τα βασικά τους χαρακτηριστικά.. όταν πρόκειται για αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους

Ποια είναι λοιπόν τα τρία πράγματα που δεν κάνουν ποτέ οι αυτοδημιούργητοι εκατομμυριούχοι;

1) Δεν προτιμούν τις exclusive πιστωτικές κάρτες

Η εικόνα του εκατομυριούχου που ψωνίζει χρησιμοποιώντας μια exclusive πιστωτική κάρτα που του ανταποδίδει προνόμια πολυτελείας δεν είναι συχνό φαινόμενο.

Στην πραγματικότητα ξέρει πως οι κάρτες αυτές πάνε πακέτο με υψηλά κόστη τα οποία αποφεύγει.

2) Δεν δίνουν απεριόριστη οικονομική ελευθερία στα παιδιά τους

Οι εκατομμυριούχοι φαίνεται να μην υπολογίζουν τα λεφτά που δίνουν για τα παιδιά τους όταν πρόκειται για εκπαίδευση, όμως δεν δείχνουν την ίδια διάθεση να τους προσφέρουν λεφτά καθώς πλησιάζουν προς την ενηλικίωση.

1) Δεν αφιερώνουν πολύ ώρα στην διαχείριση των επενδύσεών τους

Οι επενδύσεις αποτελούν μια από τις σημαντικότερες πηγές εσόδων των εκατομμυριουχων, με το 95% αυτών να κατέχουν σημαντικά ποσοστά σε εταιρείες, ενώ τουλάχιστον το 20% αυτών επενδύει στο χρηματιστήριο.

Όμως οι περισσότεροι δεν δείχουν να αφιερώνουν μεγάλο ποσοστό του χρόνου τους στις επενδύσεις αυτές.

Πηγή: insider.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας