”5 καλά βιβλία για μια κακή χρονιά” – Οι προτάσεις του Bill Gates

”5 καλά βιβλία για μια κακή χρονιά” – Οι προτάσεις του Bill Gates

holiday-books_2020_bill_gates

Μεταξύ πολλών άλλων πραγμάτων ο Bill Gates είναι και γνωστός “βιβλιοφάγος”, αφού όπως έχει δηλώσει ο ίδιος διαβάζει 50 βιβλία τον χρόνο.

Πολύ συχνά μάλιστα τα μοιράζεται με το κοινό του στα social media και το blog του. Έτσι και φέτος τα Χριστούγεννα προτείνει “5 βιβλία για μια κακή χρονιά” και εύχεται να κλείσει η δύσκολη αυτή χρονιά με μία πιο ευχάριστη νότα.

The New Jim Crow: Mass Incarceration in the Age of Colorblindness, της Μισέλ Αλεξάντερ
Το βιβλίο, που γράφτηκε το 2010, αφορά τον ρατσισμό, το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης και τις μαζικές φυλακίσεις. 

Range: Why Generalists Triumph in a Specialized World, του Ντέιβιντ Έπσταϊν
Αν είστε ένας άνθρωπος με ευρύ πεδίο γνώσεων, που κάποτε νιώσατε επισκιασμένος από τους εξειδικευμένους συναδέλφους σας, αυτό το βιβλίο είναι για εσάς.

«The Splendid and the Vile: A Saga of Churchill, Family, and Defiance During the Blitz», του Έρικ Λάρσον
Το βιβλίο που αναφέρεται στη δράση του Ουίστον Τσόρτσιλ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το βιβλίο περιγράφει την ιστορία του «Blitz», δηλαδή της επίθεσης στη Βρετανία από τα αεροσκάφη της ναζιστικής Γερμανίας.

«The Spy and the Traitor: The Greatest Espionage Story of the Cold War», του Μπεν Μακιντάιρ 
Η αληθινή ιστορία του κατασκόπου Όλεγκ Αντόνιεβιτς Γκορντιέφσκι που μετέφερε στη Δύση τον τρόπο σκέψης των Σοβιετικών. Στη χώρα μας κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κλειδάριθμος.

«Breath from Salt: A Deadly Genetic Disease, a New Era in Science, and the Patients and Families Who Changed Medicine Forever», της Μπιγιάλ Τριβέντι
Το βιβλίο αφορά τη γενετική νόσο της κυστικής ίνωσης περιγράφοντας την ανακάλυψη της ασθένειας και την ανάπτυξη των σχετικών θεραπειών, υπό το πρίσμα των ασθενών, των γιατρών και των φιλάνθρωπων.

Πηγή: Reader.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.