Οι 10 καλύτερες πόλεις για fintech startups στην Ευρώπη

Οι 10 καλύτερες πόλεις για fintech startups στην Ευρώπη

fintech-1140x570

Η Φρανκφούρτη εξακολουθεί να είναι η τραπεζική πρωτεύουσα της Γερμανίας. Ωστόσο, όσον αφορά το καινοτόμο τμήμα της fintech, κατέστη σαφές ότι στη Γερμανία δημιουργείται ένα νέο χρηματοοικονομικό κέντρο.

Όπως φαίνεται σε αυτό το infographic που δημιουργήθηκε από το Statista σε συνεργασία με το Berlin Partner, το Βερολίνο έχει το προβάδισμα όχι μόνο στη Γερμανία, αλλά και σε όλη την ΕΕ.

Ιδιαίτερη δυναμική στον τομέα του fintech έχει το τελευταίο διάστημα η Λιθουανία. Η πρωτεύουσα της, το Βίλνιους, είναι στην 5η θέση. Να θυμίσουμε πως η Revolut μετά το Brexit μετέφερε την ευρωπαϊκή της έδρα στη Λιθουανία.

Η μοναδική χώρα που έχει 2 πόλεις στη 10άδα είναι η Ισπανία με την Μαδρίτη αλλά και τη Βαρκελώνη, η οποία ετησίως διοργανώνει το πασίγνωστο Mobile World Congress.

Infographic: Fintech Locations in Europe | Statista
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.