Ο ιδρυτής του Google Maps μετακομίζει στην Ελλάδα για τη νέα του Startup

Ο ιδρυτής του Google Maps μετακομίζει στην Ελλάδα για τη νέα του Startup

patmos-1

Ο δημιουργός του Google Maps, Lars Rasmussen, ανακοίνωσε πως τον Ιανουάριο του 2021 θα μετακομίσει στην Ελλάδα για να αναπτύξει την startup του.

Ο ίδιος ο οποίος κατοικεί τώρα στη Νέα Υόρκη, έχει ιδρύσει την Weav. Μια startup η οποία περιγράφεται ως η μοναδική εφαρμογή τρεξίματος που συμβαδίζει τη μουσική με το βήμα σου.

Αυτή η κίνηση του Rasmussen, τον οποίο θα ακολουθήσει η Ελληνίδα γυναίκα του, θεωρείται μια σημαντική κίνηση για την χώρα μας η οποία προσπαθεί να προσελκύσει ταλέντα και επενδύσεις, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το brain drain.

“Δουλεύοντας με Έλληνες σε διάφορα μέρη του κόσμου, η εμπειρία μου είναι τελείως διαφορετική από τα στερεότυπα που έχουν. Είναι εργατικοί, έμπιστοι και πιστοί στην δουλειά τους. Τη στιγμή αυτή η Ελλάδα έχει καλύτερο όνομα απ’ότι το Syndey πριν 20 χρόνια, όταν φτιάχναμε το Google Maps”.

Αυτό σημείωσε ο Rasmussen ο οποίος στα τέλη του Νοεμβρίου μάλιστα, είχε τηλεδιάσκεψη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.