Αυτοκίνητο με σφραγίδα Apple έως το 2024

Αυτοκίνητο με σφραγίδα Apple έως το 2024

apple

Οι προσπάθειες αυτοκινητοβιομηχανίας της Apple είχαν μια μακρά δαιδαλώδη διαδρομή, αλλά ένα επιβατικό αυτόνομο όχημα δεν είναι πλέον μακριά.

Η Apple προχωρά με την τεχνολογία αυτοκινούμενου αυτοκινήτου και στοχεύει το 2024 να μπορεί να παράγει επιβατικά οχήματα που θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τη δική τους ξεχωριστή τεχνολογία μπαταρίας.Οι προσπάθειες αυτοκινητοβιομηχανίας του κατασκευαστή των iPhone, γνωστές και ως Project Titan, έχουν ξεκινήσει από το 2014, όταν η εταιρεία άρχισε να σχεδιάζει το δικό της όχημα από το μηδέν.

Στόχος της είναι να κατασκευάσει ένα προσωπικό όχημα, προσφερόμενο στη μαζική αγορά που θα έρθει κόντρα στους αντιπάλους του, όπως η Alphabet’s Waymo που έχει κατασκευάσει ρομπότ-ταξί για μια υπηρεσία οδήγησης χωρίς οδηγό.Κεντρικό στοιχείο της στρατηγικής της Apple είναι ένας νέος σχεδιασμός μπαταριών που θα μπορούσε να μειώσει ριζικά το κόστος των μπαταριών και να αυξήσει την δύναμη του οχήματος, σύμφωνα με άτομο που έχει δει τη σχεδίαση της μπαταρίας της Apple.Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδιά της ή τα μελλοντικά της προϊόντα.

«Εάν υπάρχει μια εταιρεία στον πλανήτη που έχει τους πόρους για να το κάνει αυτό, είναι πιθανώς η Apple. Αλλά ταυτόχρονα, δεν είναι κινητό τηλέφωνο», είπε άτομο που εργάστηκε στο Project Titan.

Παραμένει ασαφές ποιος θα συναρμολογήσει ένα αυτοκίνητο με την επωνυμία της Apple, αλλά πηγές δήλωσαν ότι αναμένουν από την εταιρεία να βασιστεί σε έναν συνεργάτη για την κατασκευή οχημάτων.

Η Apple αποφάσισε να εκμεταλλευτεί εξωτερικούς συνεργάτες για στοιχεία του συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των αισθητήρων “lidar”, οι οποίοι βοηθούν τα αυτοκινούμενα αυτοκίνητα να έχουν μια τρισδιάστατη άποψη του δρόμου.

Ορισμένοι αισθητήρες θα μπορούσαν να προέρχονται από τις εσωτερικά ανεπτυγμένες μονάδες lidar της Apple. Τα μοντέλα iPhone 12 Pro και iPad Pro της Apple που κυκλοφόρησαν φέτος διαθέτουν και τα δύο αισθητήρες lidar, σύμφωνα με τον Guardian.

Πηγή : news247.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Βασίλης Ανδριανόπουλος

Πτυχιούχος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και ειδίκευση στα υπολογιστικά μαθηματικά, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency. Διαθέτει γνώσεις html και css παρέχοντας τεχνική υποστήριξη σε ιστοσελίδες. Επίσης, έχει εμπειρία σε γλώσσες προγραμματισμού όπως είναι η javascript, η python και η java. Ακόμη, έχει εμπειρία και στο video editing. Του αρέσει να δουλεύει ομαδικά, να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που έρχεται αντιμέτωπος καθώς και να πετυχαίνει πάντα το καλύτερο. Τέλος, είναι λάτρης της κλασικής μουσικής καθώς είναι πτυχιούχος κλασικής κιθάρας.