Γιατί ο Albert Einstein είπε: Το μέτρο της ευφυΐας είναι η ικανότητα για αλλαγή

Γιατί ο Albert Einstein είπε: Το μέτρο της ευφυΐας είναι η ικανότητα για αλλαγή

150313-einstein_b45a08329c7ef3a0a46acadd7e34f784.nbcnews-fp-1200-630

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο κόσμο, η ικανότητα να αλλάζεις γνώμη ή να προσαρμόζεσαι είναι μια απαραίτητη δεξιότητα. Αν δεν επιτρέπεις στον εαυτό σου να αλλάζει γνώμη, δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα στη ζωή σου.

Ευφυΐα είναι η ικανότητα να μαθαίνεις και να κάνεις ό,τι λειτουργεί καλύτερα και γρηγορότερα. Η ευφυΐα είναι ένα έργο που εξελίσσεται. Η προσαρμοστικότητα είναι ένας από τους κύριους δείκτες της ευφυΐας. Η ζωή είναι μια σειρά από αλλαγές, με ή χωρίς τη συγκατάθεσή σου. Συνεχώς αλλάζεις και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για αυτό. Για να εξελιχθούν τα πράγματα όπως επιθυμείς, πρέπει να επιδιώκεις την αλλαγή. Η εξυπνάδα σου επιτρέπει να δίνεις προσοχή σε ό,τι βρίσκεται γύρω σου και να αποκτάς ό,τι χρειάζεσαι για να επιβιώσεις.

Αν δεν αναζητάς προληπτικά καλύτερους τρόπους να ανακαλύψεις ξανά τον εαυτό σου ή να γίνεις μια καλύτερη εκδοχή σου, έχεις μάλλον κολλήσει. Αν έχεις κολλήσει, μάλλον έχεις κολλήσει στη μετριότητα και δεν αξιοποιείς στο έπακρο τις δυνατότητές σου. Αν είσαι ένας μέτριος άνθρωπος και δεν αλλάζεις, τότε είτε δεν είσαι έξυπνος, είτε αγνοείς τα μειονεκτήματά σου. 

Η Vera Nazarian, συγγραφέας του The Perpetual Calendar of Inspiration, εξηγεί: “Είναι γεγονός-όλοι έχουμε άγνοια με κάποιο τρόπο. Η άγνοια είναι το πιο βαθύ μας μυστικό. Και είναι ένα από τα πιο τρομακτικά πράγματα, γιατί αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη άγνοια είναι κι αυτοί που δεν το γνωρίζουν ή δεν το παραδέχονται. Να ένα γρήγορο τεστ: αν δεν έχεις αλλάξει ποτέ γνώμη για ένα θεμελιώδες αξίωμα των πεποιθήσεών σου, αν δεν έχεις αμφισβητήσει ποτέ τις βασικές αρχές ή δεν έχεις ευχηθεί να το κάνεις, τότε μάλλον έχεις άγνοια.”

Πόσο άλλαξες τους τελευταίους 12 μήνες; Ποιες νέες συνήθειες, πρακτικές και ρουτίνες έχεις υιοθετήσει τους τελευταίους 6 μήνες; Τι κάνεις σήμερα για να γίνεις πιο έξυπνος από ό,τι ήσουν πέρσι τέτοια εποχή; Αυτό είναι το θέμα με τη ζωή: δεν μπορείς να σταματήσεις το μέλλον και σίγουρα δεν μπορείς να γύρισεις στο παρελθόν, οπότε γιατί να μην ελέγχεις τη φυσική διαδικασία της αλλαγής και να γίνεις πιο έξυπνος από ό,τι ήσουν πριν 12 μήνες.

Πολλοί άνθρωποι είναι συνηθισμένοι στις ίδιες συνήθειες και ρουτίνες, δεν δημιουργούν χώρο για εξυπνότερες, γρηγορότερες ή καλύτερες διαδικασίες που μπορούν να τους βοηθήσουν να κάνουν τα ίδια πράγματα γρηγορότερα. Είναι κλειστόμυαλοι. Εκεί μετράται η ευφυΐα. Αναπτυσσόμαστε με την ευφυΐα μας, βάσει της ικανότητάς μας να αλλάζουμε μέσω των γνώσεων που αποκτάμε. 

Αν εξακολουθείς να βασίζεσαι στα ίδια πνευματικά μοντέλα, αρχές, ρουτίνες και συνήθειες που είχες πριν 5 χρόνια, δεν εξελίσσεσαι. Η ικανότητά σου να αλλάζεις με τον χρόνο μπορεί να σε βοηθήσει να επιβιώσεις, να ευημερήσεις και να εξελιχθείς. Τα καλά νέα είναι ότι δε χρειάζεται να κάνεις μια ριζική αλλαγή την επόμενη εβδομάδα ή τον επόμενο μήνα. Μπορείς να κάνεις μικρά βήματα καθημερινά.

Η ικανότητα να αναγνωρίζεις τα ελαττώματά σου, να μαθαίνεις νέα μοντέλα, πρακτικές, να προσαρμόζεσαι και να ξεπερνάς ό,τι μπαίνει στο δρόμο σου είναι η βάση των περισσότερων success stories. Η επιτυχία έρχεται σε αυτούς που είναι πρόθυμοι να βγουν από τη ζώνη άνεσής τους για να κερδίσουν ένα καλύτερο μέλλον!

Πηγή: thriveglobal.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας