Invent ICT: Ο ρόλος του στην ανάπτυξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας

Invent ICT: Ο ρόλος του στην ανάπτυξη της Ελληνικής επιχειρηματικότητας

invent_logo

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει μια μεγάλη ανάπτυξη ενδιαφέροντος για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, κάτι πολύ σημαντικό και υγιές για τη χώρα μας.

Ως εκ τούτου, το ενδιαφέρον αυτό επέφερε και την ανάπτυξη περισσότερων φορέων που στηρίζουν επιχειρηματικές προσπάθειες με καθοδήγηση και χρηματοδότηση.

Ένας από αυτούς τους φορείς είναι το Invent ICT, μια θερμοκοιτίδα που στοχεύει στην ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και της νέας γενιάς τεχνολογικής ανάπτυξης, με τη δημιουργία νέων & βιώσιμων επιχειρήσεων.

Το κοινό στόχος του είναι φοιτητές, απόφοιτοι και ερευνητές Πολυτεχνικών σχολών που έχουν μία καινοτόμα ιδέα στους τομείς των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών. Αν θεωρείτε πως είστε και εσείς ένας από αυτούς και θέλετε να είστε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα του Invent ICT, μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ.

Η θερμοκοιτίδα Invent ICT δίνει τη δυνατότητα στις ομάδες του να συναντήσουν έμπειρα στελέχη της αγοράς και του ακαδημαϊκού χώρου, που θα βοηθήσουν με πρακτικό τρόπο στην ωρίμανση της επιχειρηματικής ιδέας, με στόχο την ανάπτυξη και δημιουργία μίας βιώσιμης επιχείρησης.

Ενδεικτικά, κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορούν να επωφεληθούν οι ομάδες είναι:

  • Εκπαίδευση μέσω πρακτικών εργαλείων
  • Αξιολόγηση business plan και τεχνοοικονομικής μελέτης
  • Εξέλιξη της επιχειρηματικής ιδέας και της υλοποίησής της, με βάση διεθνείς πρακτικές
  • Δικτύωση στην Ελλάδα και το εξωτερικό
  • Παροχή υλικών και άυλων υποδομών στις εγκαταστάσεις του ICT

Φυσικά κομβικό ρόλο έχει η συμβολή των μεντόρων, οι οποίοι καθοδηγούν τα επιχειρηματικά σχήματα δίνοντας έμφαση στην ιδιαίτερη ταυτότητα της επιχείρησης και τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιείται.

Για να μαθετε περισσότερα για τον ρόλο τους καθώς και για τους ίδιους και σε ποιον τομέα εξειδικεύονται, μπορείτε να κάνετε κλικ ΕΔΩ.

Απόδειξη της θετικής επιρροής του Invent ICT δεν μπορεί να είναι άλλο από τις εμπειρίες των ίδιων των ομάδων. Από τη σύναψη συνεργασιών με μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, στη δικτύωση με εταιρείες και επενδυτές, καθώς και στη μετατροπή μιας έρευνας σε βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας