Αυτή η χώρα είναι η πιο φιλική προς τις Startups παγκοσμίως

Αυτή η χώρα είναι η πιο φιλική προς τις Startups παγκοσμίως

latvia-is-startups-friendly

Οι Βαλτικές χώρες – και ιδιαίτερα η Εσθονία – βρίσκονται εδώ και χρόνια στις πρώτες θέσεις όσον αφορά τη ψηφιοποίησή τους, το φιλικό επιχειρηματικό περιβάλλον τους και τις προτιμήσεις των digital nomads.

Η Λετονία λοιπόν έρχεται να προστεθεί στη λίστα αυτή ως η πιο Startup-friendly χώρα του κόσμου, σύμφωνα με έρευνα της Not Optional. Η οποία κατατάσσει τις χώρες με βάση τις πολιτικές τους στα stock options, που δίνουν το δικαίωμα στους υπαλλήλους των εταιρειών αυτών να αγοράσουν μετοχές της εταιρείας.

Μια τακτική που οι Startups της Silicon Valley εφαρμόζουν εδώ και δεκαετίες, με σκοπό να κρατήσουν τα ταλέντα τους και να προελκύσουν νέα.

Άλλοι παράγοντες που παίζουν ρόλο είναι το φορολογικό πλαίσιο και η γραφειοκρατία.

Το γεγονός πως η Λετονία βρίσκεται στην κορυφή της λίστας δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς οι Βαλτικές χώρες είναι γνωστές για την φιλικότητά τους προς την επιχειρηματικότητα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε την λίστα με τις πρώτες 5 θέσεις παγκοσμίως.

Πηγή: Sifted.eu

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.