Αυτή είναι η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος του κόσμου

Αυτή είναι η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος του κόσμου

960x0

Ανάμεσα στις πιο γνωστές εφαρμογές dating εκεί έξω βρίσκεται και το Bumble, το οποίο επιτρέπει σε άτομα να γνωριστούν μεταξύ τους με σκοπό να βγουν ραντεβού, αλλά έχει μια ιδιαιτερότητα…

Δίνει την δύναμη στις γυναίκες. Δηλαδή μόνο αυτές μπορούν να στείλουν το πρώτο μήνυμα.

Αυτό είναι μάλιστα το χαρακτηριστικό που έχει κάνει την εφαρμογή επιτυχημένη. Τόσο επιτυχημένη μάλιστα που μέσα στον Μάρτιο του 2021 έκανε IPO.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η 31χρονη ιδρυτής του Bumble, Whitney Wolfe Herd, να γίνει η νεότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα δισεκατομμυριούχος. Και αυτό καθώς το μερίδιό της στην εταιρεία το οποίο ανέρχεται στο 12%, αξίζει τώρα $1.6 δισεκατομμύρια!

Η μετοχή της Bumble ήταν αρχικά $43. Στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο “άνοιξε” στα $76 και έκλεισε στα $70.

Πέρα από νεότερη δισεκατομμυριούχος, είναι και η νεότερη γυναίκα CEO που οδηγεί την εταιρεία της σε IPO.

Το Bumble είναι η 2η μεγαλύτερη εφαρμογή dating μετά το Match.com στο οποίο ανήκει και το Tinder. Μάλιστα, το 2017 το Match.com έκανε πρόταση εξαγοράς του Bumble έναντι $450 εκατομμυρίων, κάτι που η Herd αρνήθηκε.

Η απόφαση αυτή φαίνεται να της βγήκε σε καλό αφού η εταιρεία της σήμερα αξίζει περίπου $8.6 δισεκατομμύρια!

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.