H Xiaomi θα ξεκινήσει επιχείρηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων με επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων

H Xiaomi θα ξεκινήσει επιχείρηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων με επενδύσεις δισεκατομμυρίων δολαρίων

xiaomi ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Ο κινεζικός γίγαντας smartphone Xiaomi ανακοίνωσε σχέδια για την έναρξη μιας επιχείρησης ηλεκτρικών οχημάτων και θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα 10 χρόνια!

Η Xiaomi, όπως δήλωσε, θα ιδρύσει θυγατρική εταιρεία που θα της ανήκει κατά 100%. Ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi Lei Jun θα είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αυτοκινήτων. Η αρχική φάση των επενδύσεων θα ανέλθει συνολικά σε 10 δισεκατομμύρια γιουάν (1,52 δισεκατομμύρια δολάρια).

«Η Xiaomi ελπίζει να προσφέρει ποιοτικά και έξυπνα ηλεκτρικά οχήματα που θα επιτρέψουν σε όλους στον κόσμο να απολαύσουν τη ζωή ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε», δήλωσε η εταιρεία.

Η ραγδαία ανάπτυξη του κλάδου των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα

Η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας, η οποία είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο, μεταβαίνει σε έναν εξαιρετικά ανταγωνιστικό χώρο στην Κίνα.

H Xiaomi πλέον θα ανταγωνίζεται με καθιερωμένες αυτοκινητοβιομηχανίες στη χώρα, όπως το BYD που υποστηρίζεται από τον Warren Buffet , αλλά και τις νέες όπως η NIO και η Xpeng Motors.

Άλλες εταιρείες διαδικτύου εισέρχονται επίσης στην αρένα των έξυπνων ηλεκτρικών οχημάτων. Ο κινεζικός γίγαντας μηχανών αναζήτησης Baidu ξεκίνησε μια αυτόνομη εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Ιανουάριο.

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απογειώθηκαν στην Κίνα χάρη στην ισχυρή πολιτική υποστήριξη του Πεκίνου. Αυτή περιλαμβάνει υψηλές επιδοτήσεις από την Κινεζική κυβέρνηση, παρόλο που ορισμένα από αυτά τα μέτρα έχουν μειωθεί,

Η ερευνητική εταιρεία Canalys προβλέπει ότι 1,9 εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα θα πωληθούν στην Κίνα το 2021. Πρόκειται για μια ετήσια αύξηση της τάξης του 51%!

Πηγή: CNBC

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.