3 πράγματα που όσοι είναι καλοί με τα χρήματα δεν αγοράζουν

3 πράγματα που όσοι είναι καλοί με τα χρήματα δεν αγοράζουν

1_nHpvjwQWYQ36g-NTn9o6AQ

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος πλούσιος, για να ξέρει να διαχειρίζεται τα χρήματά του.

Μάλιστα, πολλοί άνθρωποι που βρέθηκαν στη θέση να έχουν εκατομμύρια ευρώ δεν κατάφεραν να τα διαχειριστούν σωστά, με αποτέλεσμα να τα χάσουν.

Όπως και να έχει, υπάρχουν ορισμένες αγορές πραγμάτων που όσα χρήματα και αν έχει κάποιος, αυτές δεν έχουν ουσιαστικό νόημα.

Ας δούμε μερικές από αυτές:

1) Πολυτελή αυτοκίνητα

Σύμφωνα με έρευνες, ένα αυτοκίνητο χάνει το 10% της αξίας του τον πρώτο μήνα και 20% τον πρώτο χρόνο.

Κάποιος που είναι καλός με τα χρήματα, δεν θα θέλει να τα χάσει έτσι. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για πολυτελή και ακριβά αυτοκίνητα.

Αντιθέτως, μπορεί να αγοράσει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και να εξοικονομήσει πολλά χρήματα.

2) Επώνυμα προϊόντα

Όσοι δίνουν τη σωστή αξία στα χρήματά τους, δίνουν λίγη σημασία σε brand names.

Προτιμούν να αγοράσουν μια οικονομική τσάντα και να εξοικονομήσουν πολλά χρήματα, αντί να αγοράσουν μια πολύ ακριβή και επώνυμη.

Πολλοί πλούσιοι άνθρωποι προτιμούν να επενδύσουν χρήματα αντί να υποκύψουν σε καταναλωτικές επιρροές, για αυτό άλλωστε μένουν πλούσιοι.

3) Πολυτελή σπίτια

Αν ένα σπίτι είναι εκτός budget τους, δεν θα το αγγίξουν.

Ιδιαίτερα αν για επαγγελματικούς λόγους δεν περνάνε πολύ χρόνο σε αυτό, όσοι διαχειρίζονται σωστά τα χρήματά τους προτιμούν οικονομικά σπίτια που μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.