Μπορεί η αγορά 0.01 Bitcoin να σε κάνει πλούσιο;

Μπορεί η αγορά 0.01 Bitcoin να σε κάνει πλούσιο;

0_SMVX4BrYjcLQ-5BG

Σε περίπου 10 χρόνια, η περιορισμένη προσφορά Bitcoins θα έχει καλυφθεί.

Αυτό σημαίνει πως θα χρειάζεται κανείς μόνο 0.01 Bitcoin για να ανήκει στο top 13% των πλούσιων του κόσμου.

Σημείωση: Το άρθρο βασίζεται σε εκτιμήσεις αριθμών και στατιστικών, με βάση τα έως τώρα δεδομένα. Δεν πρόκειται για οικονομική συμβουλή.

Αν και η αγορά 0.01 BTC κοστίζει σήμερα περίπου $500, η κατανομή του παγκόσμιου πλούτου σε συνδυασμό με την περιορισμένη προσφορά Bitcoins σημαίνει πως το 0.01 BTC μπορεί σε μια δεκαετία να αξίζει $1 εκατομμύριο.

Σύμφωνα με έρευνα της Credit Suisse, υπάρχουν 51.9 εκατομμύρια εκατομμυριούχοι στον κόσμο (1% του πληθυσμού) και 590 εκατομμύρια άνθρωποι με περιουσία άνω των $100.000 (11.4% του πληυσμού).

Η προσφορά των Bitcoins θα φτάσει 98% πληρότητα σε περίπου 10 χρόνια. Η τωρινή προσφορά εκτιμάται στα 18.6 εκ. Bitcoins, με 2.3 εκ. εξ αυτών να έχουν γίνει mined έως τώρα.

Σε 10 χρόνια υπολογίζεται πως θα έχουν γίνει mined 20.6 εκ. από τα συνολικά 21 εκ. Bitcoins (98%). Αν αφαιρέσουμε τα 1.9 εκ. που δεν έχουν “αγγιχτεί” για μια δεκαετία, μας μένουν περίπου 19.2 εκ. Bitcoins για τους εκατομμυριούχους του κόσμου.

Που σημαίνει πως στον κάθε έναν αντιστοιχεί 0.37 Bitcoin, υποθέτοντας πως μοιράζονται ισόποσα. Αν όμως κάθε Bitcoin που έχει μείνει άθικτο για 5 ή παραπάνω χρόνια χαθεί, τότε μένουν μόνο 14.57 εκ. Bitcoins. Άρα στους εκατομμυριούχους θα αντιστοιχεί 0.28 Bitcoin.

Αν η πυραμίδα με την κατανομή του πλούτου παραμείνει ίδια, οι εκατομμυριούχοι θα έχουν 6.32 εκ. Bitcoins, οπότε ο κάθε ένας από αυτούς 0.12 Bitcoin.

Όσοι έχουν περιουσία >100.000 μπορούν να μοιραστούν 5.9 εκ. Bitcoins, δηλαδή 0.01 στον κάθε έναν.

Με λίγα λόγια, η αγορά 0.01 BTC μπορεί να εξασφαλίσει μια θέση στο top 13% των πλούσιων σε 10 χρόνια.

Φυσικά, η έρευνα αυτή βασίζεται σε υποθέσεις με βάση τους έως τώρα αριθμούς και τίποτα δεν είναι σίγουρο. Ταυτόχρονα φαίνεται όμως πως κάποια στιγμή τα Bitcoins θα εξαντληθούν και οι πλούσιοι θα παλεύουν για την κατοχή όχι ενός Bitcoin, αλλά ακόμα και 0.01.

Το οποίο σε 10 χρόνια δύναται να αξίζει μια περιουσία.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.