Τι είναι τα NFTs και πώς να αγοράσεις [2021]

Τι είναι τα NFTs και πώς να αγοράσεις [2021]

ti-einai-nfts

Τι είναι τα NFTs; Πώς μπορώ να αγοράσω NFTs;

Αυτές είναι σίγουρα ερωτήσεις που θα σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς για τα NFTs… κάτι που μάλλον συμβαίνει συχνά γιατί τους τελευταίους μήνες έχουν εκτοξευτεί σε ζήτηση.

Αλλά τι είναι τα NFTs;

Τα NFTs – ή αλλιώς Non-Fungible Tokens – είναι ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Και συγκεκριμένα μοναδικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς non-fungible σημαίνει πως κάτι δεν μπορεί να αντικατασταθεί με κάτι άλλο. Απ’την άλλη ένα Bitcoin δεν είναι “non-fungible” γιατί δεν είναι μοναδικό και αν το ανταλλάξεις με ένα άλλο Bitcoin, θα έχεις το ίδιο πράγμα.

Ένα NFT μπορεί να είναι ένα ψηφιακό έργο τέχνης, ένα τραγούδι και ουσιαστικά οτιδήποτε άλλο. Έτσι, μπορεί κανείς να το “αγοράσει” και να γίνει ο νόμιμος και μοναδικός κάτοχός του.

Πριν λίγο καιρό για παράδειγμα, ο ιδρυτής του Twitter πούλησε το πρώτο Tweet για περίπου $3 εκατομμύρια. Επομένως, όποιος αποφάσισε να το αγοράσει μπορούμε να λέμε πως το έχει σαν NFT και είναι δικαιωματικά ο κάτοχος του Tweet αυτού.

Απο εκεί και πέρα, ένα NFT μπορεί να αλλάξει «χέρια» μόνο μέσω δημοπρασιών ως συλλεκτικό αντικείμενο.

Να σημειώσουμε πως σαν τεχνολογία βασίζονται στο blockchain του Ethereum.

Ελπίζουμε να καταλάβατε καλύτερα τι είναι τα NFTs και προς τι όλη η “τρέλα” τελευταία. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι πως πρόκειται για μοναδικά ψηφιακά αντικείμενα.

Ουσιαστικά, οποιοδήποτε μπορεί να δημιουργήσει ένα NFT και να το πουλήσει σε μια πλατφόρμα. Όπως ένας Αμερικάνος που έφτιαξε ένα φάντασμα “Gucci” και το πούλησε για $3.600.

Από εμάς είναι όχι

Πώς μπορείς να αγοράσεις NFTs;

Πολλές πλατφόρμες κρυπτονομισμάτων έχουν αρχίσει ήδη να τα προσθέτουν σαν υπηρεσία, όπως το Opensea.io

Ελπίζουμε να καταλάβατε λίγο καλύτερα τι είναι τα NFTs και περι τίνος πρόκειται. Δεν ξέρουμε αν αυτή η “μόδα” θα συνεχιστεί και στο μέλλον, φαίνεται όμως πως ναι.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.