Ιδέες για startup επιχειρήσεις: οι 3 κατηγορίες

Ιδέες για startup επιχειρήσεις: οι 3 κατηγορίες

Ιδέες για startup επιχειρήσεις

Όταν αναζητούμε ιδέες για startup επιχειρήσεις, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε σε ποιο χώρο θα κινηθούμε. Ανάλογα με την κατηγορία που ανήκει η ιδέα μας, θα καθοριστεί το πλαίσιο δράσης και οι δυνατότης επιτυχίας. Πάμε να δούμε τις τρεις βασικότερες κατηγορίες:

Νέα αγορά

Στις ιδέες για startup επιχειρήσεις νέων αγορών είναι οι ιδέες που φιλοδοξούν να παρέχουν στους πελάτες ένα προϊόν ή μια υπηρεσία η οποία δεν υπάρχει σε μια αγορά, αλλά υπάρχει σε μια άλλη.

Για αυτό τον τύπο ιδέας υπάρχουν ενδείξεις ότι υπάρχουν οι μεγαλύτερες προοπτικές. Κάποιες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έχουν δημιουργηθεί παίρνοντας υφιστάμενες ιδέες και εφαρμόζοντας τες σε νέο πλαίσιο.

Νέα τεχνολογία

Ιδέες για startup που περιλαμβάνουν μια νέα τεχνολογία, με επίκεντρο την παροχή στον πελάτη ενός νέου προϊόντος ή υπηρεσίας.

Οι ιδέες αυτές συνεπάγονται τις ανακαλύψεις νέων γνώσεων. Για μια startup επιχείρηση αυτού του τύπου η τεχνολογία που χρησιμοποιεί θα πρέπει να είναι μοναδική και καλύτερη απ’ όλες τις υπάρχουσες. Θα πρέπει επίσης όμως να είναι υλοποιήσιμη και και να συμβαδίζει με τις ανάγκες της αγοράς και να επιτύχει να έχει υψηλές πωλήσεις.

Για αυτό είναι σημαντικό να υπάρχουν στην ιδρυτική ομάδα και άτομα με γνώσεις και δεξιότητες που απαιτούνται για τη δημιουργία της νέας τεχνολογίας.

Ο συγκεκριμένος τύπος startup επιχείρησης είναι υψηλού κινδύνου , επειδή δεν υπάρχει κάποιο τυπικό μοντέλο επιτυχίας για να ακολουθήσει. Όμως αυτό σημαίνει ότι έχει και προοπτικές για πολύ μεγάλη επιτυχία.

Νέο πλεονέκτημα

Νέες ιδέες για startup επιχειρήσεις που βασίζονται σε νέα βελτιωμένα προϊόντα ή υπηρεσίες που παρέχουν καλύτερους τρόπους εκτέλεσης των προϋπάρχουσων λειτουργιών.

Σε αυτό τον τύπο ιδεών βασίζονται και οι περισσότερες startups. Αυτό είναι λογικό αν σκεφτούμε πως τις περισσότερες φορές σκεφτόμαστε πως κάτι θα μπορούσε να γίνει καλύτερο.

Η συγκεκριμένη κατηγορία ιδέας είναι επίσης η πιο συνηθισμένη για ιδρυτές startup με εμπειρία στον κλάδο. Αυτοί οι ιδρυτές γνωρίζουν πολύ καλά τις υπάρχουσες υπηρεσίες και έχουν το υπόβαθρο να τις βελτιώσουν.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.