Πόσες φορές μεγαλύτερος είναι ο μισθός του CEO από του υπαλλήλου;

Ο μέσος διευθύνων σύμβουλος της S&P 500 έβγαλε πέρυσι 15,5 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για αμοιβή 299 φορές μεγαλύτερη από την αμοιβή του μεσαίου εργαζομένου. Αυτό σύμφωνα με μια ετήσια έκθεση της μεγαλύτερης εργατικής ένωσης της Αμερικής, AFL-CIO. Η έρευνα αυτή αναφέρεται ευρέως ως μέτρο της ισότητας των εργαζομένων.

Κατά μέσο όρο, οι CEO του S&P 500 είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 700.000 $ πέρυσι. Την τελευταία δεκαετία αυτή αυξήθηκε κατά 2,6 εκατομμύρια $.

Σύμφωνα με το AFL-CIO, ο λόγος της αμοιβής CEO-προς-εργαζόμενο (CEO-toWorker) είναι σημαντικός. Αυτό, διότι “η υψηλότερη αναλογία θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι οι εταιρείες υποφέρουν από μια φιλοσοφία όπου τα στελέχη αποκομίζουν όλο το μερίδιο της αποζημίωσης”.

Προσθέτει ότι «ο χαμηλότερος μισθός του CEO θα μπορούσε να υποδηλώνει τις εταιρείες που είναι αφοσιωμένες στη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλού μισθού και επενδύουν στους υπαλλήλους τους για τη μακροπρόθεσμη υγεία της εταιρείας».

Η έρευνα δείχνει ότι η Aptiv Plc έχει τον πιο εντυπωσιακό δείκτη αμοιβών CEO-to-Worker από όλες τις εταιρείες S&P 500, Στη συγκεκριμένη εταιρεία ο CEO Kevin Clark έχει 5,294 φορές τη μέση αμοιβή των υπαλλήλων. Άλλες γνωστές εταιρείες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας περιλαμβάνουν τη Nike στο 1.935:1 και τηνCoca-Cola στα 1.621:1.

Πηγή: Statista

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !