Πόσες φορές μεγαλύτερος είναι ο μισθός του CEO από του υπαλλήλου;

Πόσες φορές μεγαλύτερος είναι ο μισθός του CEO από του υπαλλήλου;

081618_PayCEO_Art_01

Ο μέσος διευθύνων σύμβουλος της S&P 500 έβγαλε πέρυσι 15,5 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για αμοιβή 299 φορές μεγαλύτερη από την αμοιβή του μεσαίου εργαζομένου. Αυτό σύμφωνα με μια ετήσια έκθεση της μεγαλύτερης εργατικής ένωσης της Αμερικής, AFL-CIO. Η έρευνα αυτή αναφέρεται ευρέως ως μέτρο της ισότητας των εργαζομένων.

Κατά μέσο όρο, οι CEO του S&P 500 είδαν τις αποδοχές τους να αυξάνονται κατά 700.000 $ πέρυσι. Την τελευταία δεκαετία αυτή αυξήθηκε κατά 2,6 εκατομμύρια $.

Σύμφωνα με το AFL-CIO, ο λόγος της αμοιβής CEO-προς-εργαζόμενο (CEO-toWorker) είναι σημαντικός. Αυτό, διότι “η υψηλότερη αναλογία θα μπορούσε να είναι ένδειξη ότι οι εταιρείες υποφέρουν από μια φιλοσοφία όπου τα στελέχη αποκομίζουν όλο το μερίδιο της αποζημίωσης”.

Προσθέτει ότι «ο χαμηλότερος μισθός του CEO θα μπορούσε να υποδηλώνει τις εταιρείες που είναι αφοσιωμένες στη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλού μισθού και επενδύουν στους υπαλλήλους τους για τη μακροπρόθεσμη υγεία της εταιρείας».

Η έρευνα δείχνει ότι η Aptiv Plc έχει τον πιο εντυπωσιακό δείκτη αμοιβών CEO-to-Worker από όλες τις εταιρείες S&P 500, Στη συγκεκριμένη εταιρεία ο CEO Kevin Clark έχει 5,294 φορές τη μέση αμοιβή των υπαλλήλων. Άλλες γνωστές εταιρείες που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας περιλαμβάνουν τη Nike στο 1.935:1 και τηνCoca-Cola στα 1.621:1.

Πηγή: Statista
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.