Πως να επενδύσω τα λεφτά μου σωστά; 5 αποτελεσματικοί τρόποι για έξτρα εισόδημα!

Πως να επενδύσω τα λεφτά μου σωστά; Ποιοι είναι οι πιο αποδοτικοί τρόποι να πολλαπλασιάσω τα χρήματά μου, με τι απόδοση και πόσο χρόνο χρειάζεται;

Ο οικονομικός σύμβουλος Jeff Rose εξηγεί τον «Κανόνα του 72», που δείχνει πόσο καιρό θα χρειαζόταν μια επένδυση να διπλασιαστεί, δεδομένου ενός σταθερού ετήσιου επιτοκίου. Υποθέτοντας μια μέση απόδοση 10%, για παράδειγμα, οι επενδύσεις σε μετοχές θα απαιτούσαν 7,2 χρόνια για να διπλασιαστεί η αξία τους.

Αντίθετα ένας λογαριασμός ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης με επιτόκιο 1,05%, από την άλλη πλευρά, θα διπλασιαστεί σε περίπου 68,5 χρόνια. Επομένως αν θέλεις να πολλαπλασιάσεις τα χρήματα σου μια πολύ καλή λύση δεν είναι άλλη από το να τα επενδύσεις.

Φυσικά όταν μιλάμε για επενδύσεις, υπάρχει πληθώρα επιλογών. 

Πέρα όμως από τις επενδύσεις σε μετοχές καλό θα ήταν να επενδύσεις στον εαυτό σου ώστε να έχεις περισσότερους τρόπους για να πολλαπλασιάσεις τα χρήματα σου ή αλλιώς πολλές ροές εισοδήματος.

Πως να επενδύσω τα λεφτά μου σωστά;

Ήρθε τώρα η ώρα να απαντήσουμε συγκεκριμένα στην ερώτηση σου “Πως να επενδύσω τα λεφτά μου σωστά”. Για να πολλαπλασιάσεις τα χρήματα σου αποτελεσματικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυτούς τους 5 τρόπους:

1) Άνοιγμα λογαριασμού σε μια εφαρμογή συναλλαγών για μετοχές.

Τέτοιες εφαρμογές είναι η κορυφαία στην Ελλάδα Freedom 24, η χρήσιμη ηλεκτρονική τράπεζα Revolut και η πασίγνωστη στην Αμερική Robinhood. Αυτές οι εφαρμογές προσφέρουν δωρεάν το άνοιγμα και τη χρηματοδότηση ενός λογαριασμού για αγορά και πώληση μετοχών.

Όπως είδαμε και πριν, η αγορά μετοχών προσφέρει τις καλύτερες αποδόσεις, στο πιο σύντομο χρονικό διάστημα που είναι αυτό δυνατό. Μπορεί το χρηματιστήριο να έχει πτώσεις όμως μακροπρόθεσμα, οι γενικοί δείκτες τείνουν να αυξάνονται

Μάλιστα, με τη σωστή αγορά μετοχών, μπορείς να έχεις αποδόσεις μεγαλύτερες από το μέσο όρο που κινείται το χρηματιστήριο. Και φυσικά όταν υπάρχει πτώση των τιμών στις μετοχές (όπως τη στιγμή που γράφεται το άρθρο) υπάρχουν απίστευτες ευκαιρίες!

Όταν υπάρχει πτώση στις μετοχές, τότε ακόμα και κάποιες από τις καλύτερες της αγοράς μπορεί να υποτιμηθούν! Έτσι είναι σαν να ψωνίζεις στις εκπτώσεις και φυσικά όταν θα ανέβει ξανά η τιμή τους, θα είσαι κερδισμένος!

Πως να επενδύσω τα λεφτά μου σωστά: Άνοιγμα λογαριασμού στη Freedom24

Μια μεγάλη ευκαιρία είναι και αυτή που σου προσφέρει η Freedom24. Αυτή η ευκαιρία είναι μια ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΟΧΗ έως και 600 δολάρια με την εγγραφή σου!

Αν δεν έχεις ακόμα λογαριασμό στην Freedom 24 και μπεις από αυτό εδώ το link, θα κερδίσεις εντελώς ΔΩΡΕΑΝ, μια μετοχή η οποία θα πιστωθεί στον λογαριασμό σου!

Η μετοχή αυτή μπορεί να έχει και αξία έως 600 δολάρια, που σημαίνει πως ακόμα και χωρίς να κάνεις την πρώτη σου κατάθεση, μπορείς να ξεκινήσεις τον λογαριασμό σου ψηλά από την πρώτη κιόλας μέρα.

Την δωρεάν μετοχή της Freedom24, μπορείς να την κάνεις ό,τι θέλεις. Να την κρατήσεις, να την πουλήσεις και να αγοράσεις κάποια άλλη μετοχή ή απλά να την πουλήσεις και να τραβήξεις τα λεφτά σαν κέρδος. Πρακτικά, μιλάμε για δωρεάν λεφτά!

Οπότε αν δεν έχεις κάνει ακόμα εγγραφή, πάτα ΕΔΩ και άνοιξε τον δωρεάν λογαριασμό σου!

Freedom24 - Δωρεάν Μετοχή

Προσοχή: Δεν μπορείς να πάρεις την δωρεάν μετοχή αν κάνεις εγγραφή από μόνος σου. Πρέπει να χρησιμοποιήσεις το συγκεκριμένο link καθώς αποτελεί μέρος του affiliate προγράμματος της ίδιας της Freedom24 και να είσαι πάνω από 25 ετών.

Πως να επενδύσω τα λεφτά μου σωστά: Άνοιγμα λογαριασμού στη Revolut

Η Revolut είναι η πιο πλήρης ηλεκτρονική πιστοποιημένη τράπεζα από όσες δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Αυτό την κάνει να παρέχει ένα πλήθος υπηρεσιών εκτός από την αγορά μετοχών.

Επενδυτικά μπορείς να αγοράσεις μετοχές, κρυπτονομίσματα, συμμετοχές σε πολύτιμα μέταλλα. Όμως το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της είναι ότι παράλληλα λειτουργεί σαν ηλεκτρονικό πορτοφόλι ενώ διαθέτει και κανονική χρεωστική κάρτα. Την οποία μάλιστα μπορείς να την ενεργοποιείς και να την απενεργοποιείς ανά πάσα στιγμή από το κινητό σου. Έτσι δεν θα υπάρχει πρόβλημα αν τυχόν τη χάσεις.

Επίσης μπορείς να μετατρέψεις το ευρώ σε οποιοδήποτε νόμισμα με ένα κλικ και χωρίς προμήθειες. Ακόμη η Revolut με τα features που διαθέτει σε βοηθάει εκτός από επενδύσεις να κάνεις αποταμιεύσεις και σωστή διαχείριση οικονομιών!

Μπορείς να φτιάξεις λογαριασμό στη Revolut άμεσα κάνοντας κλικ εδώ.

2) Αγορά μετοχών IPO.

Εφόσον μπορείς να αποκτήσεις μετοχές, οι εταιρίες που γίνονται IPO είναι μια καλή τακτική για υψηλότερες αποδόσεις. 

Τι είναι το IPO;

Τα αρχικά σημαίνουν Initial Public Offering και σηματοδοτούν την πρώτη φορά που μια εταιρεία εισέρχεται στο χρηματιστήριο. Περισσότερα για το IPO μπορείς να μάθεις τσεκάροντας το άρθρο μας με τίτλο “Τι είναι το IPO;”.

Γιατί το IPO έχει την καλύτερη απόδοση;

Επενδύοντας σε IPO, μπορείτε να εισέλθετε στο «ισόγειο» μιας εταιρείας με υψηλό δυναμικό ανάπτυξης. Ένα IPO μπορεί να είναι μια ευκαιρία για καλό κέρδος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μπορεί επίσης να σε βοηθήσει να αυξήσεις το εισόδημά σου μακροπρόθεσμα. 

Η μέση απόδοση IPO στις Ηνωμένες Πολιτείες το 2020 ήταν 75%! Μάλιστα, σε κάποιους τομείς, όπως η υγεία και η τεχνολογία πληροφοριών ξεπέρασε το 80%! Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι αγοράζοντας IPO μιας καλής εταιρείας μπορείς σχεδόν να διπλασιάσεις τα χρήματα σου!

Πως μπορώ να αγοράσω IPO;

Η Freedom24 είναι η μοναδική πλατφόρμα αυτή την στιγμή στην Ευρώπη που δίνει πρόσβαση σε IPO για όλους τους χρήστες της! Το συγκεκριμένο feature είναι ίσως και ό,τι καλύτερο προσφέρει η Freedom24 στους χρήστες της.

Το να έχει κάποιος στις μέρες μας πρόσβαση σε IPO είναι εντυπωσιακή ευκαιρία. Αυτό αν αναλογιστεί κανείς πως παλιότερα, ο μέσος επενδυτής δεν είχε καθόλου πρόσβαση σε κάτι τέτοιο, καθώς ήταν δικαίωμα μόνο μεγαλοεπενδυτών  και επενδυτικών funds.

Επομένως, α θέλεις να αγοράσεις IPO πάτα ΕΔΩ και άνοιξε δωρεάν λογαριασμό στη Freedom 24!

3) Επένδυση σε κρυπτονομίσματα και Trading κρυπτονομισμάτων. 

Το Trading πάντοτε κέντριζε το ενδιαφέρον των επενδυτών. Το ίδιο κάνουν τώρα και τα κρυπτονομίσματα. Εφόσον γνωρίζεις τι κάνεις, τότε είναι ένας πολύ καλός τρόπος για έξτρα εισόδημα. Το μόνο που χρειάζεται είναι όρεξη για μελέτη της αγοράς και αρκετή δουλειά για να μάθεις στην αρχή. Επίσης χρειάζεται υπομονή, καθαρό μυαλό και γιατί όχι έναν καλό μέντορα!

Μπορεί να μην είναι όλοι καλοί στο Trading κρυπτονομισμάτων, όμως τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά καθώς μπορείς να αποκτήσεις έξτρα εισόδημα με όλο και λιγότερη δουλειά, όσο περνάει ο καιρός. Ένας επαγγελματίας trader για παράδειγμα μπορεί να ασχολείται ακόμα και μονάχα μια ώρα την ημέρα κάνοντας trading.

Η επένδυση σε κρυπτονομίσματα μπορεί μακροπρόθεσμα να σου προσφέρει πολλά κέρδη. Όσοι επένδυσαν πιο νωρίς σε αυτά – και ιδιαίτερα στο Bitcoin – τώρα έχουν βγάλει χιλιάδες ευρώ. Παρόλα αυτά η επιλογή του trading με αυτά είναι πιο ασφαλής.

Ένα χαρακτηριστικό των κρυπτονομισμάτων είναι η έντονη μεταβλητότητα στην τιμή τους. Αυτό για κάποιον που δεν ξέρει να διαχειρίζεται την ψυχολογία του είναι ψυχοφθόρο και επιβλαβές. Για έναν trader όμως, εφόσον ξέρει τι κάνει και πώς να διαχειρίζεται το ρίσκο, αποτελεί μεγάλη ευκαιρία. Μπορεί να εκμεταλλευτεί την έντονη μεταβλητότητα που έχει και να βγάλει μεγαλύτερα και καθημερινά κέρδη.

Πλατφόρμα για trading κρυπτονομισμάτων

Η PrimeXBT αποτελεί μια από τις καλύτερες πλατφόρμες Crypto & Forex trading, προσφέροντας ευκολία και πολλές επιλογές σε όποιον θέλει να κάνει επένδυση σε κρυπτονομίσματα και στις χρηματαγορές.

Και το καλύτερο; Αν κάνεις την εγγραφή σου στη PrimeXBT κάνοντας κλικ ΕΔΩ και βάλεις τον κωδικό BRGreece, θα κερδίσεις +50% στην πρώτη σου κατάθεση!

Για παράδειγμα, αν καταθέσεις 0.1 Bitcoin τότε θα πάρεις δώρο 0.05 Bitcoin, έχοντας σαν σύνολο 0.15 Bitcoin!

Ενώ αν καταθέσεις 1.000€, τότε θα κερδίσεις 500€ εντελώς δωρεάν, ανεβάζοντας το κεφάλαιό σου στα 1.500€ για να το επενδύσεις όπου θες. ‘Ετσι, η επενδυτική σου δύναμη αυξάνεται σημαντικά χωρίς να κάνεις ουσιαστικά τίποτα.

Αν πάλι θέλεις περισσότερο να αγοράσεις και να κρατήσεις κρυπτονομίσματα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη Revolut, που αναφέραμε και παραπάνω. Μπορείς να φτιάξεις λογαριασμό στη Revolut κάνοντας κλικ εδώ.

4) Πώληση υπηρεσιών ως Freelancer

Μπορείς να προσφέρεις υπηρεσίες για δεξιότητες που διαθέτεις ήδη ή να επενδύσεις για να μάθεις νέες και μετά να τις προσφέρεις ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Με τα νέα δεδομένα που υπάρχουν στον κόσμο, η ζήτηση για ελεύθερους επαγγελματίες είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Όπως επίσης και ο τρόπος με τον οποίο συνδέονται με αυτούς που αναζητούν τις υπηρεσίες τους. Για παράδειγμα, στην εύρεση πελατών θα σε βοηθήσει και η πλατφόρμα Fiverr.

5) Πώληση αντικειμένων στο eBay ή σε κάποιο άλλο Marketplace. 

Μπορεί να είναι αντικείμενα που αγοράζεις σε χαμηλότερη τιμή ή που φτιάχνεις μόνος σου μετά την παραγγελία, άρα χωρίς απώλειες. Ότι και αν επιλέξεις, το εμπόριο είναι πάντα ένας καλός τρόπος για έξτρα εισόδημα. Οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό, διαχρονικά κερδίζουν από τη διαφορά τιμής αγοράς και τιμής πώλησης.

Πλέον με το ίντερνετ τα πράγματα έχουν γίνει ευκολότερα από ποτέ. Όμως το συγκεκριμένο είναι καλό για όσους διαθέτουν το χρόνο να ξεκινήσουν από την αρχή κι να ασχοληθούν με αυτό σε καθημερινή βάση! Αν δεν μπορείς να αφιερωθείς σε αυτό ή δεν σε συγκινεί, τότε οι μετοχές είναι η καλύτερη επιλογή!

*Disclaimers*

Αυτό το άρθρο ΔΕΝ είναι χορηγούμενο από καμία πλατφόρμα όπως Revolut, Prime XBT και Freedom24.

Τα Links που χρησιμοποιούμε είναι affiliates.

Δεν είμαι επενδυτικός ή οικονομικός σύμβουλος. Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζονται υποκειμενικές απόψεις. Καλό είναι να κάνεις ΠΑΝΤΑ την δική σου έρευνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !