Αμερικανίδα tiktoker έχει κερδίσει χιλιάδες δημιουργώντας μαθήματα Excel

Αμερικανίδα tiktoker έχει κερδίσει χιλιάδες δημιουργώντας μαθήματα Excel

Μαθήματα excel tiktoker εκατομμυριούχος

Πολλοί μπορεί να έχετε ακούσει κάποιον να συστήνεται ως Tiktoker, αλλά δεν μπορείτε να καταλάβετε ακριβώς τι είναι αυτό που κάνει. Αυτό συμβαίνει καθώς πολλοί πιστεύουν ότι το Tik Tok είναι μια πλατφόρμα όπου βρίσκεις αποκλειστικά βίντεο εφήβων που χορεύουν. 

Αν και οι χοροί ήταν ένα σημαντικό μέρος της αύξησης της δημοτικότητας του, υπάρχει μεγάλη ποικιλία περιεχομένου. Πλέον το Tik Tok είναι μια πλατφόρμα που έχει βίντεο με κάθε είδος περιεχομένου. Μπορείτε να βρείτε κωμωδίες, συμβουλές, σεμινάρια και προφίλ με εξειδικευμένα θέματα. 

Επομένως, πολύ απλά ένας tiktoker είναι το άτομο εκείνο το οποίο δημιουργεί και δημοσιεύει τακτικά περιεχόμενο στο Tik Tok. Όμως για να αποκαλεί κάποιος τον εαυτό του ως TikToker θα πρέπει να έχει μια επιτυχία στην πλατφόρμα που θα του επιτρέπει να το κάνει αυτό σε επαγγελματικό επίπεδο. Και αυτό σημαίνει να μπορεί να βγάζει χρήματα από το TikTok. Αυτό ακριβώς που κατάφερε να κάνει η Kate Norton και μάλιστα σε επίπεδο χιλιάδων. Και σύντομα μπορεί και εκατομμυρίων!

Ποια είναι η Tiktoker Kate Norton΄;

Η Kat Norton είναι μια Αμερικανίδα tiktoker γεννημένη το 1994. Το όνομα της μπορεί να μην σας γνωστό, αλλά κάποιο ίσως την γνωρίζετε ως Miss Excel. Με αυτό το όνομα στο Tik Tok έχει καταφέρει να αποκτήσει πάνω από 680 χιλιάδες ακολούθους μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο. Το όνομά της δηλώνει ακριβώς το περιεχόμενο το οποίο προφέρει: Μαθήματα Excel.

Πως όμως η Kate αποφάσισε να κάνει κάτι τέτοιο και κατάφερε να πετύχει; Η Kate εκμεταλλεύτηκε τη σύγχυση και το εργασιακό άγχος που έφερε η πανδημία για να γίνει viral στο Tik Tok. Γνωρίζοντας ότι αρκετοί άνθρωποι αγωνίζονταν με τις δεξιότητες που απαιτούνται για να εργαστούν εξ αποστάσεως, η Miss Excel άρχισε να ανεβάζει βίντεο σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Excel.

Εκτός από το ότι γνωρίζει πώς να προσδιορίζει μια μεγάλη ανάγκη για περιεχόμενο, ο τρόπος που το διδάσκει είναι πολύ δημιουργικός. Προσπαθεί να κάνει τα βίντεο της όσο το δυνατόν πιο δυναμικά. Υπάρχουν μερικά βίντεο στα οποία μάλιστα κάνει role playing και απεικονίζει πραγματικές καταστάσεις που συμβαίνουν μέσα στο γραφείο.

Με αυτά τα βίντεο, εκτός από χιλιάδες followers σε Tik Tok και Instagram έχει επίσης και μεγάλα κέρδη.  Σύμφωνα με το Business Insider, η influencer έχει κερδίσει περίπου 80.000 δολάρια από τότε που άρχισε να δημιουργεί έσοδα μέσω του διαδικτύου.

Πως βγάζει λεφτά από το Tik Tok;

Η Kate άρχισε να προσφέρει μαθήματα επί πληρωμή για διαφορετικούς τύπους συναρτήσεων στο Excel. Κάθε μάθημα έχει ύλη ανάλογα με το τι πρέπει να μάθει ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες και το επίπεδό του.

Το κλειδί είναι να γνωρίζετε ποιο κοινό στοχεύετε για να αυξηθείτε. Η Kate γνώριζε ακριβώς τι θέλει να μάθει το δικό της κοινό. Αυτό είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα. Βρήκε μια ανάγκη που έχει ο κόσμος ένα κενό που υπήρχε για τη συγκεκριμένη ανάγκη στο TikTok.

Βέβαια αυτό από μόνο του δεν είναι αρκετό, καθώς έχει σημασία και ο τρόπος που παρουσιάζει τα βίντεο της. Σημασία δεν έχει μόνο τι λες αλλά ο τρόπος που το λες. Και ο τρόπος που χρειάζεται στο TikTok είναι όσο πιο άμεσος γίνεται, καθώς ο χρήστης μπορεί εύκολα να κάνει scrol στο επόμενο βίντεο.

Επίσης βοηθάει πολύ η χρήση του χιούμορ, το role playing και φυσικά το editing και η μουσική.

Όμως, εκτός από το τι και πώς θα το πεις, για να έχει νόημα θα πρέπει να τραβήξεις την προσοχή και να σε ακούσουν. Αυτό στο TikTok είναι πιο εύκολο από κάθε άλλο Social Media αυτή τη στιγμή. Αρκεί να μπορέσει κανείς να βρει τους κατάλληλους τίτλους που θα κάνουν το θεατή να θέλει να δει όλο το βίντεο. Και αυτό συνήθως είναι με τη μορφή ερωτήσεων.

Για το Tik Tok υπάρχουν σίγουρα πολλά tips τα οποία συνεχώς εξελίσσονται. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι πως η Kat Norton δείχνει τις δυνατότητες του TikTok να δημιουργήσει εισόδημα με βάση τις γνώσεις που ήδη έχει ο καθένας.

Πηγή: Entrepreneur

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Χάρης Αθανασίου

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Αρθρογραφεί κυρίως για θέματα επιχειρηματικότητας και διαθέτει πάνω από 4 έτη εμπειρία στην αρθρογραφία. Επίσης, έχει πάνω από 3 χρόνια εμπειρία στο SEO, τα Social Media και το Performance Marketing. Του αρέσει η ομαδική δουλειά, η απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, καθώς και να βοηθάει τους ανθρώπους να εξελιχθούν, να γίνουν η καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους και να ακολουθούν τα όνειρά τους.