Πως ένα ευρύ δίκτυο επαφών απογειώνει την επιχείρησή σας;

Πως ένα ευρύ δίκτυο επαφών απογειώνει την επιχείρησή σας;

Ένα ευρύ και στοχευμένο κοινωνικό δίκτυο μπορεί να εκτοξεύσει την επιχείρησή σας

Ένα επιχειρηματικό δίκτυο είναι ουσιαστικά ένα κοινωνικό δίκτυο που συνδέει τις επιχειρήσεις μεταξύ τους για να προωθήσουν τα ενδιαφέροντά τους. Αλλά δεν είναι όλα τα δίκτυα ίδια. Το ποιο είναι το καταλληλότερο για εσάς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους στόχους σας για την επιχείρησή σας.

Για αυτόν τον λόγο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι ελπίζετε να αποκομίσετε από τις προσπάθειες δικτύωσής σας εκ των προτέρων. Το να είστε σαφείς σχετικά με τους στόχους όχι μόνο θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα σωστά είδη δικτύων, αλλά θα βεβαιωθείτε επίσης ότι τα άτομα που συναντάτε καταλαβαίνουν τι θέλετε να αποκομίσετε από τη επικοινωνία μαζί τους.

Το δίκτυο βασίζεται στον σκοπό

Τα δίκτυα που αφορούν έναν και μόνο κλάδο μπορούν να σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ένα καλό προφίλ στον κλάδο σας. Επιπρόσθετα, θα σας κρατήσουν συστηματικά στην κορυφή των σημαντικότερων trends. Μπορείτε επίσης να εγγραφείτε σε ένα δίκτυο στο οποίο ανήκουν οι πελάτες σας, το οποίο μπορεί να είναι μια εξαιρετική πηγή νέων δυνητικών πελατών.

Οι επαγγελματικές ενώσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να επεκτείνετε την αλυσίδα προμηθευτών σας ή να αναπτύξετε τις επαφές σας σε έναν συγκεκριμένο τομέα. Αυτές είναι ομάδες που σχηματίζονται γύρω από έναν συγκεκριμένο κλάδο, όπως η λογιστική, η ιατρική κοκ.

Τα κοινωνικά δίκτυα σας συνδέουν με ομοϊδεάτες που κατανοούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε. Μπορούν να μοιραστούν τις βέλτιστες πρακτικές, να προσφέρουν υποστήριξη επίλυσης προβλημάτων και να σας βοηθήσουν με την διαχείριση της επιχείρησής σας.

Διαλέξτε τις κατάλληλες πλατφόρμες και events

Δεδομένου ότι δεν μπορείτε να αφιερώσετε όλο τον χρόνο σας σε δικτυώσεις, εστιάστε σε events και διαδικτυακές πλατφόρμες που ευθυγραμμίζονται στενά με τους στόχους σας. Διατηρήστε τα επαγγελματικά και τα προσωπικά σας δίκτυα χωριστά και αποθηκεύστε πλατφόρμες όπως το Facebook και το Snapchat για κοινωνικές δραστηριότητες.

Θα έχετε πολύ καλύτερη επιτυχία κάνοντας επιχειρηματικές συνδέσεις σε μια πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για δικτύωση επιχειρήσεων, όπως το LinkedIn ή φόρουμ ειδικά για τον κλάδο.

Αξιοποιήστε τον χρόνο σας

Ένας καλός τρόπος για να αναπτύξετε το δίκτυό σας είναι να παρακολουθείτε συνέδρια και εκδηλώσεις του κλάδου. Πολλά από αυτά προσφέρουν πλέον εργαλεία στους συμμετέχοντες για να κλείσουν ραντεβού μεταξύ τους εκ των προτέρων και να μεγιστοποιήσουν τη χρήση του χρόνου τους. Επωφεληθείτε από αυτά ελέγχοντας προφίλ με πολλά υποσχόμενες επαφές.

Εμφανιστείτε σε εκείνες τις συναντήσεις που προετοιμάζονται με ερωτήσεις και μηνύματα που θέλετε να ακουστούν. Αλλά αφιερώστε περισσότερο χρόνο κάνοντας ερωτήσεις παρά μιλώντας για τον εαυτό σας. Επίσης, είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι να προχωρήσετε εάν μια επαφή δεν θα σας ταιριάζει. Δεν είναι δυνατόν να προσφέρουν όλοι την ίδια αξία για την επιχείρησή σας.

Απαραίτητη η συνέχεια

Η αρχική επαφή είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα, είτε διαδικτυακά είτε αυτοπροσώπως. Παρόλο αυτά, αν δεν συνεχίσετε την επικοινωνία, μπορείτε εύκολα να χαθείτε από το ραντάρ κάποιου. Στείλτε σημειώσεις σε υποσχόμενες επαφές εκ των υστέρων, παρακολουθώντας τη συνομιλία σας ή παρέχοντας πρόσθετες πληροφορίες που μπορεί να έχουν ζητήσει. Μπορείτε ακόμη να προτείνετε μια συνάντηση ή ένα τηλεφώνημα για μια πιο εμπεριστατωμένη συνομιλία.

Πηγή: BDC

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.