Κυβερνοεπιθέσεις: Αυξήθηκαν σε ελληνικές επιχειρήσεις

Σε αρκετά υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι κυβερνοεπιθέσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις το 2021 με το ποσοστό πάντως της αύξησης να είναι χαμηλότερο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Check Point Research(CPR). Πρόκειται για το τμήμα έρευνας της Check Point Software. Σύμφωνα με αυτά, στην Ελλάδα παρατηρήθηκαν κατά μέσο όρο 525 επιθέσεις ανά εβδομάδα σε οργανισμούς. Πρόκειται για μια αύξηση 32% σε σχέση με το 2020.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό της αύξησης ήταν της τάξεως του 50%. Ωστόσο, οι κυβερνοεπιθέσεις σε εταιρικά δίκτυα έφθασε στις 925 την εβδομάδα ανά οργανισμό. Σε επίπεδο περιοχών, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Ευρώπη (+68%) και στη Βόρεια Αμερική (+61%). Πολύ πιο χαμηλά κινήθηκαν η Λατινική Αμερική (+38%), η περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού (+25%) και η Αφρική (+13%).
Όσον αφορά στους τομείς που βρέθηκαν στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών το 2021, στην κορυφή βρίσκεται αυτός της εκπαίδευσης/έρευνας (1605 «επιθέσεις» την εβδομάδα ανά οργανισμό με την αύξηση να είναι της τάξεως του +75%) και ακολουθούν εκείνοι της κυβέρνησης/ενόπλων δυνάμεων (1136 «επιθέσεις» και +47%), οι επικοινωνίες (1079 «επιθέσεις» και +51%), των υπηρεσιών (1068 «επιθέσεις» και +67%) και της υγείας (830 «επιθέσεις» +71%).

Πηγή : cnn.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

WP to LinkedIn Auto Publish Powered By : XYZScripts.com

Γίνε συνδρομητής στο κανάλι μας στο Youtube !