Κυβερνοεπιθέσεις: Αυξήθηκαν σε ελληνικές επιχειρήσεις

Κυβερνοεπιθέσεις: Αυξήθηκαν σε ελληνικές επιχειρήσεις

κυβερνοεπιθέσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις

Σε αρκετά υψηλά επίπεδα κινήθηκαν οι κυβερνοεπιθέσεις σε ελληνικές επιχειρήσεις το 2021 με το ποσοστό πάντως της αύξησης να είναι χαμηλότερο σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Check Point Research(CPR). Πρόκειται για το τμήμα έρευνας της Check Point Software. Σύμφωνα με αυτά, στην Ελλάδα παρατηρήθηκαν κατά μέσο όρο 525 επιθέσεις ανά εβδομάδα σε οργανισμούς. Πρόκειται για μια αύξηση 32% σε σχέση με το 2020.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, το ποσοστό της αύξησης ήταν της τάξεως του 50%. Ωστόσο, οι κυβερνοεπιθέσεις σε εταιρικά δίκτυα έφθασε στις 925 την εβδομάδα ανά οργανισμό. Σε επίπεδο περιοχών, η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρήθηκε στην Ευρώπη (+68%) και στη Βόρεια Αμερική (+61%). Πολύ πιο χαμηλά κινήθηκαν η Λατινική Αμερική (+38%), η περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού (+25%) και η Αφρική (+13%).
Όσον αφορά στους τομείς που βρέθηκαν στο στόχαστρο των κυβερνοεγκληματιών το 2021, στην κορυφή βρίσκεται αυτός της εκπαίδευσης/έρευνας (1605 «επιθέσεις» την εβδομάδα ανά οργανισμό με την αύξηση να είναι της τάξεως του +75%) και ακολουθούν εκείνοι της κυβέρνησης/ενόπλων δυνάμεων (1136 «επιθέσεις» και +47%), οι επικοινωνίες (1079 «επιθέσεις» και +51%), των υπηρεσιών (1068 «επιθέσεις» και +67%) και της υγείας (830 «επιθέσεις» +71%).

Πηγή : cnn.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Βασίλης Ανδριανόπουλος

Πτυχιούχος Μαθηματικών του ΕΚΠΑ με κατεύθυνση στα εφαρμοσμένα μαθηματικά και ειδίκευση στα υπολογιστικά μαθηματικά, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency. Διαθέτει γνώσεις html και css παρέχοντας τεχνική υποστήριξη σε ιστοσελίδες. Επίσης, έχει εμπειρία σε γλώσσες προγραμματισμού όπως είναι η javascript, η python και η java. Ακόμη, έχει εμπειρία και στο video editing. Του αρέσει να δουλεύει ομαδικά, να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα που έρχεται αντιμέτωπος καθώς και να πετυχαίνει πάντα το καλύτερο. Τέλος, είναι λάτρης της κλασικής μουσικής καθώς είναι πτυχιούχος κλασικής κιθάρας.