Αυτά είναι τα πιο ακριβά αντικείμενα που πούλησαν οι Έλληνες στο eBay το 2021

Αυτά είναι τα πιο ακριβά αντικείμενα που πούλησαν οι Έλληνες στο eBay το 2021

ebay-statistics

Παρά την πανδημία, το 2021 ήταν μια γόνιμη χρονιά για το ηλεκτρονικό εμπόριο και για τους περισσότερους από 2.500 Έλληνες στο eBay , οι οποίοι ανέπτυξαν την επιχείρησή τους μέσα από ένα διευρυμένο πελατολόγιο, σε κορυφαίες διεθνείς αγορές.

Με βάση τη συνεργασία της eBay με την BestPrice.gr το 2021 καθώς και με το Growth Program, η eBay παραμένει προσηλωμένη στις ελληνικές ΜΜΕ, βοηθώντας τις να προσαρμοστούν στη νέα ψηφιακή εποχή και να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες ανάπτυξης σε ένα διεθνές περιβάλλον.

Τι πούλησαν οι Έλληνες στο eBay;

Μόνο το 2021, οι Έλληνες πωλητές της eBay αναπτύχθηκαν με μεγάλη επιτυχία μεταξύ πελατών από κορυφαίες διεθνείς αγορές όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Ιταλία και η Γαλλία.

Σχετικά με τις πωλήσεις, οι πωλητές της eBay στην Ελλάδα επωφελήθηκαν από κορυφαίες κατηγορίες, όπως

α) Ανταλλακτικά και Αξεσουάρ αυτοκινήτου

β) Συλλεκτικά αντικείμενα

γ) Δίσκους Βινυλίου

δ) Είδη για την αυλή και τον κήπο

ε) Ένδυση, Παπούτσια και Αξεσουάρ για γυναίκες.

Οι κορυφαίες κατηγορίες ειδών που αγόρασαν οι πελάτες ήταν

α) Γραμματόσημα

β) Ανταλλακτικά και αξεσουάρ αυτοκινήτου

γ) Συλλεκτικά είδη

δ) Είδη για την αυλή και τον κήπο

ε) Νομίσματα και χαρτονομίσματα.

Ποια είναι τα πιο ακριβά αντικείμενα που πούλησαν οι ‘Ελληνες στο eBay;

Στα πιο ακριβά και ενδιαφέροντα προϊόντα που πωλήθηκαν το 2021 από ελληνικές επιχειρήσεις στην eBay ήταν:

  • Μια συλλεκτική κάρτα Black lotus Alpha (30.000 δολάρια)
  • Η Ολυμπιακή δάδα του 1956 (18.000 δολάρια)
  • Ένα Synthesizer Roland Jupiter 8 (17,50 δολάρια)
  • Ένα αυτόγραφο υπογεγραμμένο από τον Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ από την Τουρκία (13.500 δολάρια)
  • Μια πλήρη συλλογή Arabian Nights MTG (11.000 δολάρια).

Όπως φαίνεται από αυτά τα επιτυχημένα αποτελέσματα, στόχος της eBay είναι να υποστηρίζει με συνέπεια την είσοδο των ελληνικών επιχειρήσεων στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

Γι’ αυτό, η eBay τους προσκαλεί στο μοναδικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (Growth Program) για Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), αξίας χιλιάδων δολαρίων ανά συμμετέχοντα.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, οι ελληνικές εταιρείες μπορούν να λάβουν υποστήριξη για την επιχείρησή τους ώστε να πουλήσουν τα προϊόντα τους σε 152 εκατομμύρια αγοραστές παγκοσμίως.

Το Πρόγραμμα Ανάπτυξης είναι ένα πρόγραμμα προσωπικής εκπαίδευσης για επιχειρήσεις και περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εξατομικευμένη υποστήριξη από τον σύμβουλο ανάπτυξης (Growth Manager) της eBay, μεγάλη πίστωση πωλήσεων για γρήγορη ανάπτυξη και δωρεάν συνδρομή στο κατάστημα eBay για 3 μήνες.

Στο πλαίσιο αυτό, δημιουργήθηκε το 2021 μια βραβευμένη συνεργασία της eBay με την BestPrice.gr, η οποία πρόσφατα κέρδισε το βραβείο Gold e-volution, στην κατηγορία «International eCommerce».

Μέσω αυτής της συνεργασίας, ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις από το δίκτυο του BestPrice.gr, είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης του eBay και να λάβουν σημαντικά εφόδια για να ξεκινήσουν την εμπορική τους δραστηριότητα, μέσω της πλατφόρμας eBay.

Η συνεργασία ήταν πολύ επιτυχημένη, αφού 160 ελληνικές επιχειρήσεις BestPrice.gr έκαναν αίτηση για το Growth Program, και πολλές από αυτές έχουν ήδη ξεκινήσει να πωλούν στην eBay και να αναπτύσσουν την επιχείρησή τους, παγκοσμίως.

Πηγή: fortunegreece.com

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Αλέξανδρος Απέργης

Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Management, συνιδρυτής του Business Review Greece και της Blue Rocket Content Agency και συμπαρουσιαστής του BusinessTalks Podcast. Διαθέτει εμπειρία στο social media management, το SEO και τη δημιουργία online περιεχομένου. Τον ενδιαφέρει να παρακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στον κόσμο της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων, καθώς και να αποκτά συνεχώς νέες γνώσεις.