Η Meta Εξαγοράζει την ελληνική startup Accusonus για 100 εκατ. ευρώ και ιδρύει τη Meta Hellas

Η Meta Εξαγοράζει την ελληνική startup Accusonus για 100 εκατ. ευρώ και ιδρύει τη Meta Hellas

grn-meta-hellas

Στην Ελλάδα, στη διάρκεια της δεκαετούς οικονομικής κρίσης και παρά τις δυσμενείς συνθήκες, βρήκαν την ευκαιρία να αναδειχθούν στον αφρό πολλές καινοτόμες ιδέες και να μετουσιαστούν σε επιχειρηματικές οντότητες.

Με ελάχιστα κεφάλαια και προσωπικό «άνθισαν» πλήθος από start up εταιρείες επιβεβαιώνοντας το αστείρευτο ταλέντο των νεαρών Ελλήνων που αποφάσισαν αντί να γίνουν υπάλληλοι με 600 ευρώ αμοιβή να αξιοποιήσουν τις σπουδές τους και να «στήσουν» από την αρχή μια εταιρεία που βασισμένη σε μια καινοτόμα ιδέα θα κάνει τη διαφορά και θα προσελκύσει κεφάλαια για την ανάπτυξή της.

Το οικοσύστημα των start ups στην Ελλάδα αναπτύσσεται με γεωμετρική πρόοδο και είναι άπειρα τα παραδείγματα επιτυχημένων εταιρειών που εξαγοράστηκαν από ξένους κολοσσούς.

Στο πλαίσιο αυτό τις επόμενες ώρες θα ανακοινωθεί και επίσημα η εξαγορά της ελληνικής Accusonus από την αμερικανική Meta Pratforms που δεν είναι άλλη από τη μητρική εταιρεία του κολοσσού της κοινωνικής δικτύωσης, του Facebook.

Ποιά είναι η Accusonus

Η Accusonus ιδρύθηκε στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, το 2013, αναπτύσσοντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, τα οποία βοηθούν στην επεξεργασία ήχου και βίντεο και δίνουν την δυνατότητα στους επαγγελματίες ηχολήπτες να αναβαθμίζουν μέσα από αλγόριθμους την ποιότητα των ηχογραφήσεων. Ιδρυτές της είναι οι κ.κ. Αλ. Τσιλφίδης, Ηλ. Κοκκίνης και Μ. Τζάννες. Σύμφωνα με πληροφορίες το τίμημα (μετοχές και ανάληψη δανεισμού) θα προσεγγίσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Ετσι, άλλος ένας αμερικανικός κολοσσός μετά τη Microsoft, την Digital Realty, την Pfizer, την Amazon, τη Mondelez και την JP Morgan επενδύει στην Ελλάδα. Η χώρα εξελίσσεται σε επενδυτικό προορισμό καθώς διαθέτει στρατηγική γεωπολιτική θέση, πολιτική σταθερότητα, φιλική κυβέρνηση για την προσέλκυση ξένων κεφαλαίων και ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι εξαγορές ελληνικών εταιρειών το 2021 (Chipita, Pharmaten, Wind, ΔΕΔΔΗΕ κ.α) από ξένα επενδυτικά κεφάλαια ξεπέρασαν τα 13 δισ. ευρώ, ενώ το 2022 ξεκίνησε δυναμικά με την απόκτηση του 49% της Viva Wallet από την JP Morgan έναντι 1 δισ. ευρώ.

10.000 θέσεις εργασίας τα επόμενα πέντε χρόνια στην ΕΕ από την Meta

Σύμφωνα με το Reuters, η Meta Platforms Inc. προσλαμβάνει μηχανικούς και αγοράζει στούντιο παιχνιδιών, καθώς επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην εικονική πραγματικότητα και χτίζει την αρχιτεκτονική που θα υποστηρίξει το έργο της metaverse, του διαδικτυακού περιβάλλοντος που χρησιμοποιεί τεχνολογία παιχνιδιών και πολυμέσων για τη δημιουργία χώρων επικοινωνίας και άλλων δραστηριοτήτων.

Ο όμιλος σχεδιάζει να δημιουργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνει το Reuters, τα επόμενα πέντε χρόνια για να βοηθήσει στην οικοδόμηση του metaverse, το οποίο πολλοί στον τομέα της τεχνολογίας θεωρούν κλειδί για το επόμενο στάδιο ανάπτυξης μετά την επανάσταση του mobile internet των τελευταίων ετών.

Πηγή: iefimerida.gr

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας