LinkedIn: 6 απλά βήματα για να φτιάξετε το καλύτερο εταιρικό προφίλ

LinkedIn: 6 απλά βήματα για να φτιάξετε το καλύτερο εταιρικό προφίλ

Αξιοποιήστε στο έπακρον τα οφέλη του LinkedIn με την βοήθεια 6 απλών βημάτων

Με περισσότερα από 400 εκατομμύρια μέλη από το 2016, το LinkedIn είναι ένα από τα μεγαλύτερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο και το μεγαλύτερο διαδικτυακό επαγγελματικό δίκτυο.

Η δημιουργία ενός δωρεάν εταιρικού προφίλ στο LinkedIn, όπου τρέχοντες και υποψήφιοι πελάτες και υπάλληλοι μπορούν να παρακολουθούν τις εξελίξεις της εταιρείας σας και να τις μοιράζονται με τους ακόλουθούς τους, είναι μια εξαιρετική αρχή.

Αλλά για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το LinkedIn, θα χρειαστεί να επενδύσετε λίγο χρόνο και προσπάθεια για να δημιουργήσετε μια ολοκληρωμένη και ελκυστική σελίδα που θα σας δημιουργήσει μια αφοσιωμένη κοινότητα οπαδών. Ακολουθούν έξι βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να ρυθμίσετε και να βελτιστοποιήσετε τη σελίδα της εταιρείας σας στο LinkedIn:

1. Απαραίτητη η έρευνα

Προτού δημιουργήσετε το προφίλ σας ή βελτιώσετε ένα υπάρχον, αφιερώστε λίγο χρόνο ερευνώντας τις βέλτιστες πρακτικές και κοιτάζοντας παραδείγματα σπουδαίων (και όχι και τόσο σπουδαίων) σελίδων μικρών επιχειρήσεων από τον κλάδο σας. Παρατηρήστε πώς φαίνονται οι καλύτερες σελίδες και τι είδους περιεχόμενο μοιράζονται με τους ακόλουθούς τους.

2. Δώστε έμφαση στην εμφάνιση του προφίλ σας στο LinkedIn

Βοηθήστε την εταιρεία σας να ξεχωρίσει δημιουργώντας ελκυστικά banner για τη σελίδα σας. Χρησιμοποιήστε τολμηρά, ελκυστικά γραφικά που δείχνουν την εταιρεία σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αντικατοπτρίζουν την επωνυμία και την πρόταση αξίας σας.

3. Βελτιώστε τον γραπτό σας λόγο

Δημιουργήστε ένα σαφές, ελκυστικό εταιρικό προφίλ με το κατάλληλο summary που αντικατοπτρίζει την φιλοσοφία και τους στόχους σας. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε λέξεις-κλειδιά που θα φέρουν το κατάλληλο είδος επισκεπτών στη σελίδα σας όταν κάνουν αναζήτηση.

Εάν το γράψιμο δεν είναι το δυνατό σας σημείο, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν επαγγελματία για να δημιουργήσει ένα υπέροχο αντίγραφο που να περιγράφει την εταιρεία και τις προσφορές σας στο LinkedIn (και σε άλλους ιστότοπους κοινωνικών μέσων). Εάν σας ενδιαφέρει, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας εδώ, καθώς παρέχουμε τις προαναφερθέντες υπηρεσίες.

4. Δημιουργήστε σταδιακά μια κοινότητα στο LinkedIn

Μόλις δημιουργηθεί η σελίδα σας, μπορείτε να ξεκινήσετε την προώθησή της συνδέοντάς της με άλλα κανάλια μάρκετινγκ. Μερικά από αυτά είναι το website, τo email και το newsletter σας.

Θα πρέπει επίσης να ενθαρρύνετε τους υπαλλήλους, την οικογένεια και τους φίλους σας να ακολουθούν τη σελίδα σας και να μοιράζονται το περιεχόμενό σας με τα δίκτυά τους. Μπορείτε παράλληλα να συμμετέχετε σε ομάδες του LinkedIn για να επιδείξετε την εμπειρία και τις γνώσεις σας, αλλά και να δημιουργήσετε συνδέσεις που θα αυξήσουν τους ακόλουθούς σας.

5. Αναγκαίο το ενδιαφέρον περιεχόμενο (content)

Άλλος τρόπος για να προσελκύσετε ακολούθους είναι να δημοσιεύετε συνεχώς ενδιαφέρον περιεχόμενο. Ειδήσεις του κλάδου, άρθρα με συμβουλές, βίντεο, παρουσιάσεις SlideShare, eBooks και πολλά άλλα. Ανάλογα με τη στρατηγική περιεχομένου σας, μπορεί επίσης να δημιουργείτε αναρτήσεις τύπου blog απευθείας στην πλατφόρμα Pulse του LinkedIn.

6. Αξιολογήστε αντικειμενικά και προσαρμοστείτε ανάλογα

Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία αναλυτικής του LinkedIn για να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με το ποιοι είναι οι ακόλουθοί σας και τι είδους περιεχόμενο τους ενδιαφέρει και τί μοιράζονται. Στη συνέχεια, μπορείτε να προσαρμόσετε για να βελτιώσετε την απόδοση της σελίδας σας. Όπως και με τα υπόλοιπα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, θα πρέπει να αξιολογείτε και να τροποποιείτε συνεχώς τον τρόπο λειτουργίας σας σε έναν κύκλο συνεχούς βελτίωσης.

Απογειώστε το εταιρικό σας προφίλ στο LinkedIn

Εάν από μόνοι σας δεν μπορείτε να ειστε συνεπείς στο LinkedIn εξαιτίας περιορισμένου χρόνου ή δεν έχετε τις γνώσεις και ψάχνετε κάποιον εξειδικευμένο επαγγελματία για δημιουργία ποιοτικού περιεχομένου για την επιχείρησή σας στo LinkedIn και τα υπόλοιπα Social Media, μπορούμε να το κάνουμε εμείς για εσάς και θα δείτε άμεσα εξαιρετικά αποτελέσματα!

Μπορείτε να δείτε τις υπηρεσίες μας και πληροφορίες για την Content Marketing εταιρεία μας κάνοντας κλικ εδώ. Μπορείτε επίσης να προγραμματίσετε μια δωρέαν 30λεπτη συμβουλευτική κλήση μαζι μας κάνοντας κλικ εδώ.

Μπορείτε επίσης να ακολουθήσετε το δικό μας προφίλ στο LinkedIn κάνοντας κλικ εδώ. Ακολουθώντας μας μπορείτε να πάρετε ιδέες για περιεχόμενο για τη δι΄κή σας εταιρεία και να δείτε περισσότερα άρθρα σαν αυτό που μόλις διαβάσατε.

Πηγή: BDC

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Phaedon Wallace

Τελειόφοιτος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΠΑΔΑ με κατεύθυνση Marketing και αρθρογράφος στο Business Review Greece. Αρθρογραφεί με τετραετή εμπειρία κυρίως για θέματα productivity, marketing και ψυχολογίας. Επιπλέον, διαθέτει εμπειρία σε social media management και SEO. Κατέχει πτυχία Αγγλικών, Γερμανικών και Ιταλικών. Είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η αναζήτηση, αναγνωρίζει την σημασία της ψυχικής υγείας, του αρέσει η ομαδική δουλειά, είναι υποστηρικτικός και δεν παύει να εξελίσσεται τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην καθημερινή του ζωή.