Wealthyhood: Χρηματοδότηση 900.000 ευρώ για την Ελληνική Fintech Startup

Wealthyhood: Χρηματοδότηση 900.000 ευρώ για την Ελληνική Fintech Startup

Χρηματοδότηση 900.000 ευρώ για την Ελληνική Fintech Startup Wealthyhood

Η Wealthyhood, η Startup που έχει αναπτύξει μια εφαρμογή για την έξυπνη διαχείριση επενδύσεων, εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 750.000 στερλίνων (περίπου 900.000 ευρώ). Σε αυτόν τον γύρο γύρο pre-seed, το ποσό είναι 525.000 στερλίνες ( 630.000 ευρώ).

Στον χρηματοδοτικό γύρο ηγήθηκε το πρώτο ελληνικό business angel fund, Genesis Ventures με γενικούς εταίρους τον Δημήτρη Μαρούλη και τον Στέργιο Αθανασιάδη, οι οποίοι είναι και managers του VC, καθώς και με την συμμετοχή άλλων angel επενδυτών.

Η startup Wealthyhood θα χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να διαθέσει την τεχνολογία της στην υπηρεσία όλων όσων θέλουν να αξιοποιήσουν τα χρήματα τους με έξυπνο τρόπο, επενδύοντας τα μακροπρόθεσμα. Αυτό περιλαμβάνει την περαιτέρω απλοποίηση και εξατομίκευση των υπηρεσιών του FinTech app και συγκεκριμένα στον τομέα του wealth-building.

Μέχρι στιγμής, η Wealthyhood έχει κατορθώσει να διαμορφώσει την πρώτη DIY επενδυτική εφαρμογή, η οποία συμβάλλει στην οικοδόμηση πλούτου από πολλαπλές εισοδηματικές πηγές, δείχνοντας τον δρόμο και εξορθολογίζοντας τον τρόπο που μπορεί να γίνει αυτό για τις νεότερες γενιές επενδυτών όπως οι Millennials που αποφεύγουν τις τράπεζες και προτιμούν την αυτονομία μιας εφαρμογής.

Δείτε τη συζήτηση που είχαμε με τους Συνιδριτές της Wealthyhood

Ποιά είναι η Wealthyhood

Η Wealthyhood είναι μια startup με κεντρικά γραφεία στο Λονδίνο και ιδρύθηκε το 2020 από δύο νέους Έλληνες που ζουν και εργάζονται εκεί.

Η Startup με ιδρυτές τον Αλέξανδρο Χριστοδουλάκη και τον Κωνσταντίνο Φαλιάγκα έχει κάνει ένα απότομο scale-up, μετρώντας εκτός από την διάκριση που έλαβε το 2021 στον Διεθνή Διαγωνισμό Καινοτομίας της Alpha Bank, το FinQuest, συνολικά 50 υπαλλήλους και προσθέτοντας μια ακόμη χρηματοδότηση μετά την άντληση 250.000 ευρώ από ιδιώτες επενδυτές πέρσι, γεγονός που σημειώνει την ραγδαία ανάπτυξη της.

Μάλιστα βρίσκεται στη λίστα με τις 100 πιο ανερχόμενες startups στο Ηνωμένο Βασίλειο και θεωρείται από τις καλύτερες στον κλάδο του fintech.

Εκτός από fintech θα μπορούσαμε να την εντάξουμε στον κλάδο του WealthTech καθώς η Wealthyhood προσφέρει υπηρεσίες στη Διαχείριση Επενδύσεων, τον χρηματοοικονομικό σχεδιασμό, τη διαχείριση πλούτου, και τη διαχείριση προσωπικών χρημάτων.

Η Wealthyhood είναι ένας έξυπνος, εξατομικευμένος και χωρίς προμήθεια, Money Manager που επικεντρώνεται στους εξής 3 πυλώνες:

Εξατομίκευση: Eυκολία χρήσης και την εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη. Ο χρήστης έχει πάντα τον έλεγχο στη λήψη αποφάσεων.

Smart: Διαθέτει εργαλεία προηγμένης γενιάς με πληροφορίες, αυτόματη εξισορρόπηση και εξατομίκευση για ένα έξυπνο επενδυτικό ταξίδι.

Δωρεάν: Λειτουργεί χωρίς προμήθειες και χωρίς ελάχιστη επένδυση οπότε τα χρήματά που επενδύει ο χρήστης είναι ελεύθερα να αναπτυχθούν στο έπακρο.

Οι δηλώσεις των συνιδριτών

Οι δύο συνιδρυτές, ο Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης και ο Κωνσταντίνος Φαλιάγκας γνωρίστηκαν πριν από 13 χρόνια, ως πρωτοετείς φοιτητές.

Ο Αλέξανδρος αναφέρει: «Με τον Κώστα παραμείναμε πολύ στενοί φίλοι από τότε, πριν αποφασίσουμε να κάνουμε το άλμα και να ξεκινήσουμε το δικό μας εγχείρημα! Το ενδιαφέρον μας για το fintech και τις επενδύσεις προέρχεται από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Για μένα, ήταν μέσα από τις σπουδές μου, το προσωπικό μου ενδιαφέρον και την επαγγελματική μου σταδιοδρομία στις συναλλαγές, και για τον Κώστα, ήταν εκτός από τις δικές του επενδύσεις σε μετοχές και κρυπτονοίσματα και το πάθος του για τις νεοσύστατες εταιρείες τεχνολογίας».

Όπως λέει ο Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης, η Wealthyhood δεν είναι μια άλλη εφαρμογή συναλλαγών: «Με απλά λόγια, δημιουργούμε την καλύτερη επενδυτική εμπειρία για αρχάριους και μακροπρόθεσμους επενδυτές. Καθοδηγούμε τους Ευρωπαίους Millennials να δημιουργήσουν ένα πλήρως εξατομικευμένο χαρτοφυλάκιο που ταιριάζει με τις προτιμήσεις τους, να επενδύουν συνεχώς σε αυτό με χαμηλές χρεώσεις και να το διατηρούν αυτόματα με την πάροδο του χρόνου. ΄΄Εχουμε βαρεθει την πολυπλοκότητα και κυρίως η νοοτροπία «γίνε πλούσιος-γρήγορα» που ενθαρρύνουν άλλες εφαρμογές συναλλαγών. Οι χρήστες του πλούτου δεν μπορούν να ποντάρουν μέσω της εφαρμογής. Δεν είμαστε εδώ για να αυξήσουμε την αδρεναλίνη τους και να τους βοηθήσουμε να ανταλλάσσουν ενεργά τις αγορές. Αυτό είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι.»

Σύμφωνα με τον Αλέξανδρο, «Η κορυφαία προτεραιότητα της ομάδας είναι η κυκλοφορία της εφαρμογής Wealthyhood για κινητά τις επόμενες εβδομάδες και γνωρίζοντας τη δουλειά που έχουμε κάνει σε αυτήν, είμαι πραγματικά περήφανος για το αποτέλεσμα. Θα είναι κάτι μοναδικό στον επενδυτικό χώρο και ανυπομονώ να το μοιραστώ με την κοινότητά μας! Από εκεί και πέρα, είναι μια λέξη: ανάπτυξη. Αύξηση των χρηστών, των εσόδων, των χαρακτηριστικών προϊόντων και, φυσικά, της ομάδας μας, καθώς είμαστε πάντα σε επιφυλακή για ταλαντούχα άτομα για να προσθέσουν την αξία τους στο ταξίδι μας. Μπορούμε να εξυπηρετήσουμε μόνο κατοίκους του Ηνωμένου Βασιλείου αυτή τη στιγμή, αλλά η κυκλοφορία στην Ευρώπη είναι επίσης στο μυαλό μας. Από τα μηνύματα που λαμβάνουμε, πολλοί από τους χρήστες μας εκτός Ηνωμένου Βασιλείου θέλουν πραγματικά να χρησιμοποιήσουν τη Wealthyhood για να κάνουν τα χρήματά τους να λειτουργήσουν για αυτούς και είναι κάτι πάνω στο οποίο εργαζόμαστε».

Wealthyhood founders

Αλλά το όραμα της ομάδας είναι πολύ πιο τολμηρό και όπως υπογραμμίζει ο Κώστας: «Η επιτυχία στην αποστολή μας σημαίνει εκδημοκρατισμό της πρόσβασης σε έξυπνες και εξατομικευμένες επενδύσεις, ώστε ο καθένας να μπορεί να αυξήσει τα χρήματά του με τρόπο που να αντιστοιχεί στις αξίες και την προσωπικότητά του. Δεν χρειάζεται να είστε εκατομμυριούχος ή ειδικός για να έχετε ένα επιτυχημένο επενδυτικό ταξίδι. Η επένδυση θα είναι εύκολη, απρόσκοπτη και ευχάριστη, ακόμα κι αν οι άνθρωποι δεν έχουν τη γνώση, την πολυπλοκότητα ή τον χρόνο να ξοδέψουν σε αυτήν».

Οι συνιδρυτές της Wealthyhood

Αλέξανδρος Χριστοδουλάκης, Συνιδρυτής & Διευθύνων Σύμβουλος. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ενώ διαθέτει Master of Health Economics από το London School of Economics και δεύτερο Master of Investment & Wealth Management από το Imperial College. Επίσης έχει εργαστεί για ένα χρόνο στη Morgan Stanley.

Κωνσταντίνος Φαλιάγκας, Συνιδρυτής & CTO. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και διαθέτει Master of Analogue and Digital Integrated Circuit Design από το Imperial College ενώ για ένα χρόνο ήταν διδακτορικός στην επιστήμη υπολογιστών στο University of Manchester. Επίσης, έχει εργαστεί σχεδόν δύο χρόνια στα PlayStation Studio στο Λονδίνο.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας