Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας, G.S. Clason

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας, G.S. Clason

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας, G.S. Clason

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας μοιράστηκε μαζί μας τις αρχές πλουτισμού του! Γιατί τις διαβάζουμε μέχρι και σήμερα; Τι είναι αυτό που τις κάνει τόσο επίκαιρες στις μέρες μας;

Ξεκινώντας, θέλω να δηλώσω πως είναι ένα από τα πιο σημαντικά βιβλία που κυκλοφορούν στην αγορά και μιλούν για το πως μπορείς να γίνεις οικονομικά ελεύθερος! Οι συμβουλές που θα βρείτε στο βιβλίο είναι κατανοητές και άμεσα εφαρμόσιμες!

Είναι τόσο απλά γραμμένο αυτό το βιβλίο που πιστεύω θα έπρεπε να το διάβαζε κάθε παιδί, ηλικίας 10+, ώστε να ανανεώσει το πρίσμα με το οποίο βλέπει τα χρήματα.

Λοιπόν ο Πλουσιότερος άνθρωπος της Βαβυλώνας είχε τις παρακάτω χρυσές συμβουλές:

Αν μου ζητούσαν να βάλω αυτό το βιβλίο σε μια πρόταση θα έλεγα την εξής:

Πλήρωσε πρώτα τον εαυτό σου. Πολλοί θα πουν “Αυτό κάνω πάντα” και θα πω ότι κάνουν μεγάλο λάθος. Οι περισσότεροι άνθρωποι πληρώνουν πρώτα όλους τους άλλους και μετά, με όσα περισσεύουν πληρώνουν τον εαυτό τους.

Το να πληρώνεις πρώτα τον εαυτό σου, με 10% από το μηνιαίο εισόδημά σου, έχει να κάνει με το να πληρώνεις πρώτα τον εαυτό σου και μετά να ζεις με το υπόλοιπο 90%. Σίγουρα είναι κάτι αρκετά προκλητικό για την αρχή αλλά αρκετοί άνθρωποι έχουν αποδείξει πως είναι εφικτό.

Μερικές σημαντικές αρχές που με εντυπωσίασαν όταν διάβασα για πρώτη φορά τον πλουσιότερο άνθρωπο της Βαβυλώνας ήταν οι εξής:

  • Περιορίστε τα έξοδά σας! Σκοπός του προϋπολογισμού είναι να σας βοηθήσει στο να μαζέψετε ακόμα περισσότερα χρήματα, με σκοπό την μελλοντική τους επένδυση.
  • Αυξήστε τα πλούτη σας! Μιας και έχεις μαζέψει κάποια χρήματα, έχεις περιορίσει τα έξοδά σου και γνωρίζεις τον προϋπολογισμό σου, ήρθε η ώρα να κάνεις τα χρήματά σου να εργαστούν για εσένα, όσο σκληρά εργάστηκες και εσύ για να τα αποκτήσεις!
  • Ο τρόπος υποδοχής της θεάς της καλοτυχίας! Βλέπετε όσο περισσότερο εργάζεστε τόσο πιο τυχεροί γίνεστε! Οι άνθρωποι της δράσης πάντα ευνοούνται από την θεά της καλοτυχίας!

“Αν ένας άνθρωπος είναι τυχερός, ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις ως που θα φτάσει η τύχη του. Πέτα τον στον Ευφράτη, και σίγουρα θα βγει με ένα μαργαριτάρι στο χέρι”.

-Βαβυλωνιακή παροιμία.

Ένα απαραίτητο ανάγνωσμα για όσους επιθυμούν να μάθουν τις διαχρονικές αξίες της δημιουργίας πλουτισμού και της οικονομικής ανεξαρτησίας. Αν θέλεις και εσύ να διαβάσεις αυτό το βιβλίο, κάνε κλικ εδώ.

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!