8 λόγοι για να σπουδάσετε Digital Marketing

8 λόγοι για να σπουδάσετε Digital Marketing

digital marketing

Το να κάνεις σπουδές σε κάτι συγκεκριμένο όπως το digital marketing, θα πάρει χρόνο να το σκεφτείς στην αρχή, όπως και για κάθε άλλο τομέα.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες όπως οι δεξιότητες και οι ευκαιρίες σταδιοδρομίας μετά την αποφοίτηση που οδηγούν στην σημαντική αυτή απόφαση.

Εάν όμως εξετάζεις το ενδεχόμενο να σπουδάσεις digital marketing,  τότε θα καταλάβεις καλύτερα τους λόγους για τους οποίους οι υποψήφιοι επιλέγουν τον τομέα αυτό.

Τι είναι το digital marketing;

Το digital marketing είναι ένα υποσύνολο του μάρκετινγκ όπου κυριαρχεί στα social media, κινητά τηλέφωνα και πολυμέσα. Ένας από τους σκοπούς του είναι προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών στους χρήστες του διαδικτύου.

Ο κλάδος του digital marketing έχει αναπτυχθεί σημαντικά και έχει μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο οι οργανισμοί και οι επιχειρήσεις διαφημίζουν τo brand τους και συνδέονται με το κοινό-στόχο τους.

Πλέον, το digital marketing αποτελεί βασικό μέρος των στρατηγικών των περισσότερων brand και χρησιμεύει ως ένας αποτελεσματικός τρόπος προσέγγισης των στοχευμένων κοινών.

Αυτό συμβαίνει διότι οι περισσότεροι καταναλωτές ψωνίζουν από το σπίτι χρησιμοποιώντας κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και tablet, αντί να επισκέπτονται φυσικά καταστήματα.

Ως τομέας, εξακολουθεί να εξελίσσεται καθώς νέες τεχνολογικές εξελίξεις γίνονται καθημερινά. Επίσης, περιλαμβάνει διάφορες ολοκληρωμένες διαδικασίες βελτιστοποίησης.

Για παράδειγμα την βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης, γνωστό σε όλους ως (SEO), αλλά και μάρκετινγκ μηχανών αναζήτησης (SEM), content marketing, email marketing και διαχείριση social media. Όλες αυτές τις υπηρεσίες τις παρέχουμε και εμείς και μπορείς να δεις περισσότερα κάνοντας κλικ εδώ.

Ψηφιακό Μάρκετινγκ

Έτσι, το digital marketing βοηθά επαγγελματίες σε αυτόν τον τομέα να  εκμεταλλεύονται διάφορα εργαλεία για να μεγιστοποιήσουν τον αντίκτυπό τους.

Χρησιμοποιώντας αυτές τις εξειδικευμένες πρακτικές οι ειδικοί μπορούν να πετύχουν τους στόχους της διαφήμισης προϊόντων και υπηρεσιών, προσεγγίζοντας το κοινό-στόχο και ενισχύοντας την αναγνωρισιμότητα ενός brand.

8 λόγοι για να σπουδάσετε digital marketing

1. Μηδαμινά εμπόδια εισόδου.

Ο τομέας του digital marketing είναι ανοιχτός προς όλους όσους θέλουν να ασχοληθούν μέσα σε αυτόν και δεν προϋποθέτει γνώσεις από άλλους τομείς .

Έτσι λοιπόν υπάρχουν, σε αρχικό επίπεδο ,διάφορες διαθέσιμες θέσεις που δεν απαιτούν από τους υποψηφίους να έχουν συγκεκριμένο επαγγελματικό υπόβαθρο.

Ως εκ τούτου, οι νέοι πτυχιούχοι που ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους με περιορισμένη εμπειρία μπορεί να είναι εύκολο να εντοπίσουν ευκαιρίες.

Επίσης, μπορούν εξασφαλίσουν ρόλους που ταιριάζουν στο επίπεδο των δεξιοτήτων και της εμπειρίας τους.

2. Πολλαπλές επιλογές σταδιοδρομίας.

Υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών σταδιοδρομίας οι οποίες είναι διαθέσιμες στο digital marketing. Οι digital marketers έχουν συχνά την δυνατότητα επιλογής πολλών ειδικοτήτων και επιδιώκουν καριέρα σε αυτόν τον τομέα.

Για παράδειγμα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σου ,η διαχείριση social media μπορεί να είναι ένα από τα καθήκοντά σου.

Μπορείς επίσης να ασχοληθείς με δημιουργία περιεχομένου, ψηφιακή επικοινωνία, μάρκετινγκ προϊόντων ή συγγραφή κειμένων.

3. Προοπτικές ανέλιξης ως ειδικός digital marketing.

Το digital marketing είναι μια αναπτυσσόμενη βιομηχανία. Επομένως, η μελέτη αυτού του κλάδου και η εύρεση θέσης σε αυτόν, σε ευνοεί να αποκτήσεις δυνατότητες επαγγελματικής ανάπτυξης.

Επίσης θα μπορείς να εξελιχθείς σταθερά από θέσεις εισαγωγικού επιπέδου σε πιο προχωρημένες, όπως εποπτικούς ρόλους με πρόσθετη ευθύνη.

4. Ανάπτυξη πολύτιμων δεξιοτήτων.

Η μελέτη του digital marketing μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτύξεις ένα μεγάλο σύνολο πολύτιμων δεξιοτήτων στην τρέχουσα αγορά εργασίας.

Ίσως μπορέσεις να βελτιώσεις τις ικανότητές σου στο SEO, την ανάπτυξη ισοτόπων, την έρευνα, την ανάλυση δεδομένων και τη συγγραφή κειμένων.

Επίσης η γνώση διαχείρισης social media είναι πολύ σημαντική όπως και η γραφιστική, η δημιουργία περιεχομένου πολυμέσων αλλά και ο προγραμματισμός.

Αυτές οι δεξιότητες είναι συνήθως περιζήτητες και μπορούν να σε βοηθήσουν να εξασφαλίσεις πολλούς τύπους θέσεων.

5. Απόκτηση ευέλικτων δεξιοτήτων (soft skills).

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η μελέτη του digital marketing  μπορεί να σε βοηθήσει να αναπτύξεις μια σειρά από πολύτιμες δεξιότητες. Μερικές από αυτές είναι οι ευέλικτες δεξιότητες ενός ατόμου.

Οι  δεξιότητες αυτές  αφορούν την ικανότητα του ατόμου να βελτιώνει την κακή επικοινωνία, να παίρνει σωστές αποφάσεις και να διαχειρίζεται τις συγκρούσεις.

Έτσι λοιπόν,  από την ενασχόληση σου, θα μπορείς να διεκδικήσεις ανώτερη θέση μέσω των δεξιοτήτων σου. Το ευρύ φάσμα αυτών των ευκαιριών θα εμφανίζεται σε όλη την διάρκεια της καριέρας σου.

6. Μισθολογικές δυνατότητες.

Οι επαγγελματίες που εργάζονται στον τομέα αυτόν, έχουν συχνά τη δυνατότητα να αποκτούν υψηλούς μισθούς σε σύγκριση με τους ομολόγους τους σε άλλους κλάδους.

Επομένως, η μελέτη αυτού του κλάδου μπορεί να σε βοηθήσει να αυξήσεις συνολικά τα κέρδη σου. Για παράδειγμα, ο μέσος μισθός  για έναν διευθυντή marketing μηχανών αναζήτησης (SEM) είναι 73.096 $ ετησίως.

7. Συνεργατικές και δημιουργικές ευκαιρίες.

Μετά την αποφοίτησή σου από ένα πρόγραμμα digital marketing, μπορεί να είσαι σε θέση να ακολουθήσεις επαγγελματικές ευκαιρίες που σου επιτρέπουν να εξασκήσεις τόσο τη συνεργασία όσο και τη δημιουργικότητα.

Οι ρόλοι σε αυτόν τον τομέα συχνά περιλαμβάνουν στρατηγική, σχεδιασμό, αντιμετώπιση σύνθετων προβλημάτων και δημιουργία μοναδικών λύσεων.

Έτσι λοιπόν, έχεις την δυνατότητα να εργαστείς μαζί με διάφορους άλλους επαγγελματίες και να μάθεις από τις προοπτικές τους. Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσεις ισχυρές εργασιακές σχέσεις.

8. Οι προοπτικές εξέλιξης του digital marketing.

Ως κλάδος, το digital marketing  γνωρίζει σημαντική ανάπτυξη. Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ (BLS) προβλέπει ότι οι επαγγελματίες στη διαφήμιση, τις προωθητικές ενέργειες και το μάρκετινγκ —πεδία που περιλαμβάνουν το digital marketing — ενδέχεται να παρουσιάσουν αύξηση της απασχόλησης κατά 10% μεταξύ 2020 και 2030.

Επομένως, σπουδάζοντας αυτόν τον τομέα, μπορείς να επωφεληθείς σχετική εργασιακή ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας σου.

Πηγή: Indeed

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Μαρίνα Δημητρή

Απόφοιτη Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής με κατεύθυνση Management, Web Content Writer και Αρχισυντάκτρια του Business Review Greece. Γράφει και επιμελείται άρθρα για Επιχειρηματικότητα, HR, Marketing και Digital Marketing στο Business Review Greece. Παράλληλα δημιουργεί περιεχόμενο για φοιτητές Διοίκησης Επιχειρήσεων για να τους βοηθήσει στην καλύτερη και ευκολότερη κατανόηση επιχειρηματικών ορολογιών. Απολαμβάνει την ομαδική εργασία και προσωπικός της στόχος είναι να αποκτά και να αναπτύσσει όλο και περισσότερες γνώσεις και δεξιότητες στον τομέα των επιχειρήσεων.