Το Διάλειμμα: Κάνε Διάλειμμα για να πετύχεις!

Το Διάλειμμα: Κάνε Διάλειμμα για να πετύχεις!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες Διάλειμμα;

Όταν ήμασταν μικροί κάναμε συνεχώς διαλείμματα. Θυμάμαι στο δημοτικό στις 09:40 είχαμε το μεγάλο διάλειμμα το οποίο είχε διάρκεια 20 λεπτά και κάθε μα κάθε φορά παίζαμε όλα τα αγόρια κρυφτό. Περιμέναμε πως και πως για αυτή την στιγμή.

Μετά στο γυμνάσιο κάναμε διάλειμμα κάθε 45 λεπτά και με την ίδια συχνότητα συνεχίσαμε και στο λύκειο. Στο γυμνάσιο και το λύκειο το ζούσαμε αλλιώς.

Κάποιοι κάπνιζαν, κάποιοι έτρωγαν, κάποιοι μιλούσαν στο τηλέφωνο, κάποιοι απλά άραζαν.

Καθώς όμως περνάνε τα χρόνια, οι άνθρωποι ξεχνούν το πόσο σημαντικό είναι να κάνεις ένα βήμα πίσω και να κάνεις ένα διάλειμμα.

Ενώ ένα διάλειμμα σου δίνει την δυνατότητα να χαλαρώσεις, να καθαρίσεις το μυαλό σου και να βγεις από την πίεση, εμείς τείνουμε καθημερινά να εργαζόμαστε όλο και περισσότερο και να μην σταματάμε ποτέ.

“Στο σχολείο γνωρίζαμε πως υπήρχαν διαλείμματα! Τώρα, στην πραγματική ζωή, έχουμε;”

Τι είναι η θεωρία των διαλειμμάτων;

Η θεωρία των διαλειμμάτων αποτελείται από τρία στάδια. Το πρώτο έχει να κάνει με την Αυτογνωσία. Το δεύτερο έχει να κάνει με την Αντίληψη. Τέλος, το τρίτο έχει να κάνει με την Αναδιοργάνωση. Υπάρχουν τρία είδη διαλείμματος, ένα για κάθε στάδιο. Το μικρό, το μεγάλο και το μακρύ διάλειμμα.

Γιατί θεωρώ πως είναι σημαντικό να κάνουμε διάλειμμα;

Σε μία εποχή που όλοι γνωρίζουν περισσότερο τους άλλους απ’ ότι τον εαυτό τους, η Αυτοπαρατήρηση δίνει για την δική σου ζωή ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ, που άσκοπα κάποιοι ψάχνουν να βρουν στις ζωές άλλων.

Ευάγγελος Μπορονικόλος

Θεωρώ πως τα διαλείμματα είναι αρκετά σημαντικά για την ανάπτυξη του ανθρώπου. Και εννοώ τα διαλείμματα του να κάνεις ένα, δύο, τρία… βήματα πίσω και να ανακαλύπτεις σιγά σιγά τρόπους για να ζεις την ζωή που ονειρεύεσαι. Βλέπετε είμαστε πολύ απασχολημένοι συνεχώς με την δουλειά μας και δεν αφήνουμε ποτέ χρόνο για να κυνηγήσουμε τις φιλοδοξίες μας ή διάφορους άλλους καθημερινούς μικρούς στόχους όπως είναι η γυμναστική, το διάβασμα και ένα χόμπι.

Το Διάλειμμα
Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες διάλειμμα;

Μέσω την αυτογνωσίας, μπορείς να αλλάξεις την καθημερινότητά σου. Μέσω την αντίληψής σου μπορείς να αλλάξεις την νοοτροπία σου. Μέσω της Αναδιοργάνωσης μπορείς να αλλάξεις την ζωή σου!

Εσύ πότε έκανες τελευταία φορά Διάλειμμα;

Σκέψου το λίγο. Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες ένα βήμα πίσω για να κυνηγήσεις κάτι για σένα. Για τον εαυτό σου. Για να γίνεις προσωπικά καλύτερος. Για να γίνεις ένας καλύτερος εαυτός σου;

Το διάλειμμα είναι εφικτό. Το διάλειμμα είναι στο δικό σου χέρι. Εσύ είσαι ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ.

Άκουσε το podcast που κάναμε με τον συγγραφέα του βιβλίου “Το Διάλειμμα” Άγγελο Μπορονικολό

Θέλεις να διεκδηκίσεις την ζωή που ονειρεύεσαι; Ίσως το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σωστό “διάλειμμα”. Στο νέο BusinessTalks, συζητάμε με τον Άγγελο Μπορονικολό, συγγραφέα του βιβλίου “ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ”, πως η θεωρία των διαλειμμάτων είναι σχεδιασμένη για να σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου! Καλή Ακρόαση!

Τα θέματα που συζητήσαμε με χρονική σειρά για το Διάλειμμα:

00:00 Intro
02:10 Λίγα λόγια για το βιβλίο “το Διάλειμμα”
04:05 Πως γίνεται η αλλαγή στη ζωή μας
07:05 Ποτε καταλαβαίνουμε ότι είναι η στιγμή για ένα διάλειμμα;.
10:38 Μπορεί ο καθένας να αλλάξει τη ζωή του;
11:25 Η θεωρία των διαλειμμάτων
13:23 Πως ξέρουμε αν μας αρέσει μια αλλαγή
16:08 Υπάρχει κατάλληλη στιγμή να κάνουμε κάτι;
17:55 Σύνδεση Αυτοβελτιωσης – Επιχειρηματικότητας
19:55 Πως ξέρουμε ότι έχει γνώσεις ένας Coach;
24:54 Διαχείριση χρόνου όταν έχεις πολλές δραστηριότητες
27:15 Πως να κάνουμε σωστά διάλειμμα
28:15 Ισορροπία ή Hustle Culture;
30:28 Πως αντιμετωπίζουμε τις δύσκολες μέρες για να πετύχουμε
40:43 Οι πηγές έμπνευσης του Άγγελου
43:30 Τι σημαίνει το διάλειμμα;
50:05 Τα βήματα πριν από την αλλαγή
51:30 Διάλειμμα και παραγωγικότητα
52:18 Διάλειμμα και επιχειρηματικότητα
54:06 Διάλειμμα και ευτυχία
57:13 Ένα μήνυμα από τον Άγγελο Μπορονικολό

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!