Χτίζοντας μια αυτοκρατορία: Η φοβερή ιστορία του ιδρυτή της Nike!

Χτίζοντας μια αυτοκρατορία: Η φοβερή ιστορία του ιδρυτή της Nike!

Χτίζοντας μια αυτοκρατορία: Η φοβερή ιστορία του ιδρυτή της Nike!

Η ζωή του ιδρυτή της nike, χτίζοντας μια αυτοκρατορία, είναι μια ζωή που έχει πολλές αποτυχίες, πολλές προσπάθειες, πολύ τρέξιμο και στο τέλος μια μεγάλη δικαίωση!

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός είχα απορία πως χτίστηκαν όλες αυτές οι τεράστιες επιχειρήσεις, πως έγιναν αυτές οι μεγάλες επιτυχίες, από που ξεκίνησαν και προς τα που πηγαίνουν…

Στην μετέπειτα ζωή μου ξεκίνησα να διαβάζω αυτοβιογραφίες και βιογραφίες. Κάπως έτσι βρέθηκε μπροστά μου μια από τις καλύτερες ιστορίες που έχω διαβάσει στην ζωή μου!

Πως ένας νέος με πτυχίο οικονομικών έχτισε αυτή την αυτοκρατορία;

Πριν χρόνια, ο Phil Knight, ξεκίνησε αυτό το ταξίδι, έχοντας δανειστεί μόλις 50$ από τον πατέρα του, με την ιδέα να εισάγει παπούτσια Tiger, τα σημερινά Asics, διότι του άρεσε η ιδέα των υψηλής ποιότητας και χαμηλού κόστους παπουτσιών στίβου!

Η ζωή είναι ένα παιχνίδι. Άσε τους άλλους να λένε την ιδέα σου τρελή, εσύ απλώς προχώρα! Ο κόσμος αποτελείται από τρελές ιδέες. Μην σταματάς! Μην σκεφτείς να σταματήσεις ώσπου να φτάσεις εκεί! Μην σκέφτεσαι που είναι το “εκεί” και ότι και αν έρθει μην σταματήσεις!

Phil Knight

Χτίζοντας μια αυτοκρατορία…Πίστευε στο τρέξιμο!

Ο ίδιος ο Phil Knight δηλώνει πως ήταν ένας πολύ κακός πωλητής, όμως πως τα κατάφερε; Γι’ αυτόν δεν ήταν μια απλή πώληση τα παπούτσια, διότι πίστευε στο τρέξιμο. Πίστευε τόσο πολύ που μετάδιδε αυτή την πίστη και στους άλλους και έτσι τον υποστήριξαν στο ξεκίνημά του!

Ο πρώην προπονητής του – συνδημιουργός της Nike

Λόγω πολλών δυσκολιών που προέκυψαν μεταξύ των Ιαπώνων και του Phil Knight, όταν ο ίδιος έκανε εισαγωγές τα παπούτσια τους στις ΗΠΑ, αποφάσισε να τους αφήσει και ήξερε ήδη που θα συνέχιζε. Βρέθηκε μια μέρα με τον παλιό του προπονητή, τον Μπιλ Μπάουερμαν και του πρότεινε την ιδεά της Nike! Οι 2 τους λοιπόν ξεκίνησαν αυτό το τρελό ταξίδι. Μαζί με τους πρώτους υπαλλήλους τους, με τους οποίους δημιούργησαν μια μπάντα τρελών αδελφικών φίλων, πήραν ρίσκα, έφαγαν τα μούτρα τους, είδαν επιτυχίες και πήρα πολλά μαθήματα.

Η προσφορά και η ζήτηση είναι βασικό πρόβλημα των εταιριών.

Phil Knight

Δεν θα ξεχάσω το μάθημα αυτό που είναι και από τα πρώτα που παίρνεις από αυτό το βιβλίο: Έλλειψη Κεφαλαίων = Παράγοντας χρεοκοπίας

Διαβάζοντας το βιβλίο θα καταλάβετε για πόσο μεγάλα ρίσκα μιλάμε!

Κλείνοντας θα ήθελα να σας πω για το απίστευτο storytelling αυτού του βιβλίου! Κάθε κεφάλαιο είναι πιο αστείο από το προηγούμενο. Κάθε φορά που διηγείται μια ιστορία ο συγγραφέας, καταριέσαι τον εαυτό σου που την ξεκίνησες γιατί τώρα πάλι δεν θα θελήσεις να αφήσεις το βιβλίο κάτω!

Αν θέλεις να πάρεις διαχρονικά μαθήματα επιχειρηματικότητας και αν θέλεις να δεις πως λειτουργεί μια επιχείρηση εκ των έσω, αυτό είναι το βιβλίο σου!

Διάβασε επίσης: Τα 5 ρητά του ιδρυτή της Nike που αξίζει να διαβάσεις

Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας

Γιάννης Κύρτσης

Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, σύμβουλος ακινήτων στην Liberty Real Estate, αρθρογράφος, Content Creator και δημιουργός της σελίδας Johnny&Books. Αρθρογραφεί στο Business Review Greece για Βιβλία, Αυτοβελτίωση και ορολογίες επιχειρηματικότητας και οικονομίας. Ένας νέος με μεγάλο πάθος για τα βιβλία, καθώς αυτά του άλλαξαν την ζωή, με όνειρο να μεταδώσει αυτή την τρέλα στους ανθρώπους γύρω του κάνοντάς τους καλύτερους!