Οι Top 10 Startups που είναι φιναλίστ του Envolve Award Greece 2022

Οι Top 10 Startups που είναι φιναλίστ του Envolve Award Greece 2022

Aνακοινώθηκαν οι Φιναλίστ του Envolve Award Greece 2022

Το Envolve Entrepreneurship, ένα κοινωνικό πρόγραμμα του Libra Group για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας, ανακοίνωσε τους 10 φιναλίστ του Envolve Award Greece 2022.

Οι 10 αυτές startups διεκδικούν, μεταξύ άλλων, έως 50.000€ άτοκη χρηματοδότηση, καθοδήγηση, καθώς και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης, για την επιτάχυνση και ανάπτυξή τους.

Οι φετινοί φιναλίστ του διαγωνισμού επιχειρηματικότητας, δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους κλάδους που εστιάζουν στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών υγείας και φαρμακευτικών υπηρεσιών, της εκπαίδευσης, των βιώσιμων μεταφορών, της τεχνολογίας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (FinTech), των ψηφιακών λύσεων για το λιανεμπόριο (RetailTech), καθώς και των υπηρεσιών μεταφοράς (courier).

Οι φιναλίστ του Envolve Award Greece 2022:

Coffe-Eco

Μια εταιρία που δημιουργεί ένα οικοσύστημα μηδενικών αποβλήτων για την συλλογή και ανακύκλωση καφέ espresso. Μετατρέπει τα υπολείμματα παρασκευής καφέ espresso σε μια βιώσιμη πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται για την παραγωγή καλλυντικών επιδερμίδας. Αυτή η βιώσιμη διαδικασία μετατρέπει την αλυσίδα εφοδιασμού espresso από γραμμική σε κυκλική.

https://www.instagram.com/tv/CeTIbE-qqJb/?utm_source=ig_web_copy_link

Morphoses

Μια διαδικτυακή εκπαιδευτική πλατφόρμα για παιδιά ηλικίας 6 έως και 17 ετών, μέσω της οποίας ενισχύουν τις δεξιότητές τους και αποκτούν κατάλληλα εργαλεία για το μέλλον τους. Μέσω βιωματικών δραστηριοτήτων και παιχνιδιών, αναπτύσσουν, μεταξύ άλλων, δεξιότητες όπως η συναισθηματική νοημοσύνη, η επικοινωνία, η περιέργεια και η διαχείριση χρόνου.

https://www.instagram.com/tv/CeTJESZK1vU/?utm_source=ig_web_copy_link

Bespot

Μια εταιρία που αναδεικνύει την αξία των δεδομένων τοποθεσίας και συνεισφέρει στον ψηφιακό μετασχηματισμό των φυσικών χώρων. Μέσω τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) και τεχνολογίας IoT, η εφαρμογή παρέχει τεχνικές λύσεις για υψηλής ακρίβειας ανίχνευση κίνησης, σε περισσότερα από 4.000 καταστήματα του λιανεμπορίου. Προσφέρει τη δυνατότητα ενεργοποίησης προσωποποιημένου περιεχομένου και αποτύπωσης τάσεων επισκεψιμότητας, με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των καταναλωτών.

https://www.instagram.com/tv/CeTIIx2qZoB/?utm_source=ig_web_copy_link

eVplus

Μια εφαρμογή που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και βοηθά τους οδηγούς ηλεκτροκίνητων οχημάτων να βρουν βέλτιστα σημεία φόρτισης. Αξιολογώντας δεδομένα του κάθε οδηγού σχετικά με την οδηγική τους συμπεριφορά, την καθημερινότητα, τον προϋπολογισμό τους, τις καιρικές συνθήκες και τον επιθυμητό χρόνο μετάβασης στον προορισμό τους, προτείνει διαδρομές και σταθμούς φόρτισης.

https://www.instagram.com/tv/CeTIi-LKmOP/?utm_source=ig_web_copy_link

Grandmama

Μια online πλατφόρμα που βοηθάει τους ηλικιωμένους και τις οικογένειές τους να επιλέξουν έναν έμπειρο και έμπιστο φροντιστή για τη φροντίδα τους στο σπίτι, καλύπτοντας όλη την Ελλάδα. Ακολουθείται μια διαδικασία συνέντευξης και αξιολόγησης του φροντιστή αλλά και κατά την διάρκεια της μεταξύ τους συνεργασίας. Οι χρήστες αξιολογούν, επίσης, τις υπηρεσίες των φροντιστών, σε ένα σύστημα αξιολόγησης, με συγκεκριμένα ποιοτικά κριτήρια.

https://www.instagram.com/tv/CeTIqN_qayZ/?utm_source=ig_web_copy_link

Infin8

Μια εφαρμογή που βοηθάει την οικονομική διαχείριση εταιρειών και ιδιωτών. Προσφέρει, πρόσβαση σε όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς και κάρτες των χρηστών, αυτοματοποιημένη κατηγοριοποίηση συναλλαγών για καλύτερη διαχείριση των εσόδων και εξόδων, καθώς και δυνατότητα μεταφοράς χρημάτων από οποιοδήποτε λογαριασμό του χρήστη, εύκολα και με ασφάλεια. Το όραμα της είναι να χρησιμοποιήσει τη δύναμη των ανοιχτών τραπεζικών υπηρεσιών για τη δημιουργία δυνητικών πελάτων για εμπόρους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η εφαρμογή της Infin8 είναι διαθέσιμη σε έξι χώρες και υποστηρίζει πάνω από 160 τράπεζες.

https://www.instagram.com/tv/CeTIyYeKCDz/?utm_source=ig_web_copy_link

Kineo

Μια εταιρία που προσφέρει υπηρεσίες ευέλικτης ιδιοκτησίας οχημάτων μικροκινητικότητας. Με ένα σταθερό μηνιαίο κόστος, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν το ηλεκτρικό ποδήλατο ή πατίνι που ταιριάζει καλύτερα στις καθημερινές τους ανάγκες, όπως και τη συντήρηση, ασφάλεια και στάθμευση του.

https://www.instagram.com/tv/CeTI8oOqUZk/?utm_source=ig_web_copy_link

Optin

Μια πλατφόρμα που αυτοματοποιεί το σχεδιασμό προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων μετοχών σε εργαζομένους (Employee Share Options/ESO), τη διαχείριση μετοχών, και την προσωποποιημένη εκπαίδευση των εργαζομένων σχετικά με τα ESO. Όραμα της OptIn είναι η υποστήριξη των επιχειρήσεων για την παροχή κινήτρων στο ανθρώπινο δυναμικό τους, αλλά και η παροχή πόρων για την εξάσκηση των δικαιωμάτων αυτών.

https://www.instagram.com/tv/CeTJL2kK-W1/?utm_source=ig_web_copy_link

Pet Explorer

Η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα (online marketplace) στην Ελλάδα αποκλειστικά για κατοικίδια. To Pet Explorer είναι πλατφόρμα εύρεσης και αξιολόγησης κτηνιάτρων, καθώς και επαγγελματιών και υπηρεσιών για κατοικίδια.

https://www.instagram.com/tv/CeTJ3ZfKUWE/?utm_source=ig_web_copy_link

Shiplemon

Μια πλατφόρμα που συνδέει όλες τις εταιρείες αποστολών (courier) με τα e-shops σε ένα ενιαίο σύστημα, προσφέροντας μία εφαρμογή διαχείρισης αποστολών, για την αποδοτικότερη και πιο αξιόπιστη εξυπηρέτηση των πελατών τους. Αποστολή του Shiplemon είναι να μετατρέψει τη διαχείριση των αποστολών σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και εργαλείο ανάπτυξης για τον κλάδο του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce).

https://www.instagram.com/tv/CeTJ96pKFZJ/?utm_source=ig_web_copy_link

Η ψηφοφορία του κοινού που θα κρίνει βραβεία

Εκτός από το βραβείο Envolve Award Greece, το κοινό, από σήμερα μπορεί να ψηφίζει τους αγαπημένους του φιναλίστ, ώστε να κερδίσουν το βραβείο κοινού #GetEnvolved Αward, κάνοντας like (ή οποιοδήποτε άλλο reaction) στα βίντεό τους, τα οποία έχουν αναρτηθεί στις σελίδες Facebook και Instagram του Envolve στην Ελλάδα.

Εμείς ως Business Review Greece ξεχωρίσαμε και ψηφίσαμε την Coffe-Eco γιατί είναι ένα project που μας είχε ενθουσιάσει από την πρώτη στιγμή και την Morphoses καθω΄ς και εμείς οι ίδιοι προωθούμε τη σπουδαιότητα που έχουν τα Soft Skills και τη σημασία που έχει να καλλιεργούνται στα παιδιά.

Οι νικητές από την ψηφοφορία του κοινού, διεκδικούν επιπλέον χρηματικά έπαθλα για να υποστηρίξουν τα εγχειρήματά τους. Για αυτό η ψήφος σου για οποιαδήποτε Startup προτιμάς είναι ιδιαίτερα σημαντικοί για αυτούς τους ιδρυτές, χωρίς κάποιο κόστος για εσένα.

Η ανακοίνωση των νικητών

Οι νικητές του Envolve Award Greece 2022 θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, 8 Ιουνίου, σε μια ζωντανή τελετή απονομής, την οποία θα παρουσιάσει ο Σάκης Τανιμανίδης, στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών.

Η εκδήλωση, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό, θα περιλαμβάνει συζητήσεις για το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, όπου θα συμμετέχουν οι:

  • κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων
  • κ. Γιώργος Λογοθέτης, Πρόεδρος και CEO του Libra Group
  • κ. Ευάγγελος Παππάς, Συνιδρυτής και CSO της RTsafe
  • κα. Βαρβάρα Γελαδάκη, Ιδρύτρια και CEO της Rodi Fertility
  • κ. Νίκος Μόσχος, Συνιδρυτής και Business Director της PD Neurotechnology
  • κ. Κώστας Σαριδάκης, Συνιδρυτής και CEO της Collaborate Healthcare
  • κ. Απόστολος Φωτεινάκης, CFO της blueground
  • κα. Μαρίκα Λάμπρου, Ιδρύτρια και CEO της CEL, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Συγγραφέας
  • Νικητές του Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού Επιχειρηματικότητας του Envolve για το 2022
Τελευταία Νέα

Κατεβάστε την εφαρμογή μας